ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Πλεύρης: «400.000 ΑΜΚΑ εμφανίστηκαν ως δια μαγείας σε κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα»

«Ζημιώσατε τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ»

Πλεύρης: «400.000 ΑΜΚΑ εμφανίστηκαν ως δια μαγείας σε κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα»

O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επισήμανε το «παράδοξο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να μειώνεται η ανεργία, όμως ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών να αυξάνεται.

«Οι ασφαλισμένοι το 2018 ήταν 6.700.000 και το 2019, γιατί τότε είχαμε πτώση της ανεργίας, έγιναν 6.764.000. Δηλαδή, ενώ δεν μειώθηκαν οι ασφαλισμένοι, οι ανασφάλιστοι από 687.000 πήγανε στο 1.070.000. Περίπου 400.000 ανασφάλιστοι, που δεν φύγανε από τους ασφαλισμένους, εμφανίστηκαν σε ένα χρόνο».

Η επιβάρυνση που προέκυψε για τον ΕΟΠΥΥ ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ και η οποία διατηρήθηκε και τα επόμενα χρόνια, καθώς η αντίστοιχη δαπάνη σήμερα φτάνει τα 315 εκατ. ευρώ.

Οι 400.000 αυτοί ΑΜΚΑ εμφανίστηκαν «ως δια μαγείας», τόνισε ο υπουργός Υγείας, υποστηρίζοντας ότι αντιστοιχούν σε «κόσμο ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Είναι ΑΜΚΑ τα οποία υπάρχουν και κατοικούν οπουδήποτε» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Για αυτό το λόγο επαναφέρουμε τη ρύθμιση όπως ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2016. Δηλαδή, να πηγαίνουν οι ανασφάλιστοι, δεν χάνουν κανένα τους δικαίωμα, απλά πηγαίνουν γιατί θέλουμε να βλέπουμε ότι υπάρχουν και δεν είναι ΑΜΚΑ τα οποία βρίσκονται αλλού και κάποιος πάει και συνταγογραφεί» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ζημιώσατε τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ και εμείς επαναφέρουμε μια ρύθμιση που καλύπτει τους ανασφάλιστους καθώς παίρνουν τα φάρμακα και έχουμε την ασφαλιστική δικλείδα ότι αυτά θα γράφονται στις δημόσιες δομές για να βλέπουμε ότι εμφανίζεται ο δικαιούχος να το πάρει. Δεν θα πληρώνουμε φάρμακα ανθρώπων οι οποίοι είτε δεν είναι ανασφάλιστοι και χρησιμοποιούν ΑΜΚΑ ασφαλισμένου, είτε δεν βρίσκονται σε αυτήν εδώ την επικράτεια και πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος για αυτούς» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.