Τη σημασία της ύπαρξης πρεσβευτών της Ελλάδας στο εξωτερικό, υπογραμμίζοντας «είστε η φωνή της χώρας μας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνάντηση που είχε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με ομάδα Ελληνο-Αμερικανών φοιτητών, στο πλαίσιο της 8ης ετήσιας επίσκεψής τους στην Ελλάδα, που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο (AHI), με επικεφαλής τον πρόεδρο, Νίκο Λαρυγγάκη.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που ακολούθησε, η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας και τα βήματα που έχει κάνει η χώρα για την έξοδό της από την οικονομική κρίση.

Και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν σε ευρύτερα θέματα γεωπολιτικής, όπως το προσφυγικό και ο ρόλος της Ελλάδας, ως πυλώνας σταθερότητας σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο.

Η κ. Γεροβασίλη εξήρε τον ρόλο της ομογένειας, ως πολλαπλασιαστή της φωνής της χώρας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και ευχήθηκε στους Ελληνο-Αμερικανούς φοιτητές καλή σταδιοδρομία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος, όσο και οι φοιτητές, συμφώνησαν για ανοιχτό, μεταξύ τους, δίαυλο επικοινωνίας στο μέλλον.