ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Φωτογραφία κάτω από το κάδρο του Κεμάλ Ατατούρκ έβγαλε… χαμογελαστή η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Κατά την διάρκεια επίσκεψής της στην Κωνσταντινούπολη

Φωτογραφία κάτω από το κάδρο του Κεμάλ Ατατούρκ έβγαλε… χαμογελαστή η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποίησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μετά από πρόσκληση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Mehmet Nuri Ersoy, ο οποίος φρόντισε για προπαγανδιστικούς σκοπούς, να τοποθετήσει την Ελληνίδα υπουργό – και αυτή το δέχτηκε- ακριβώς κάτω από το κάδρο του Κεμάλ Ατατούρκ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου οι δύο υπουργοί να παρακολουθήσουν, μαζί, την πρεμιέρα της παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», στο πολιτιστικό κέντρο «Ατατούρκ».

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των Κρατικών Θεάτρων της Τουρκίας και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη.

Η παράσταση είναι τρίγλωσση –ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά- και ο θίασος συγκροτείται από Έλληνες και Τούρκους ηθοποιούς. Το έργο έφερε κοντά τους καλλιτεχνικούς οργανισμούς Ελλάδας και Τουρκίας, συνεισφέροντας στην οικοδόμηση πολιτιστικής γέφυρας και θετικής ατζέντας, ανάμεσα τους δύο λαούς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε την Πρίγκηπο, στην προβλήτα της οποίας ο Δήμαρχος Adalar (Πριγκηποννήσων) Ercan Akpolat, της επιφύλαξε θερμή υποδοχή και ακολούθησε επίσκεψη στο Δημαρχείο.

Ακολούθως, την υπουργό υποδέχθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Πριγκηποννήσων ο Σεβασμιώτατος Γέρων Πριγκηποννήσων κ.κ. Δημήτριος, ο οποίος την ξενάγησε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελεούσης.

Στη συνέχεια, η Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το Ελληνορθόδοξο Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου. Πρόκειται για ένα πεντάοροφο επιβλητικό ιστορικό ξύλινο κτήριο 20.000 τ.μ., του 19ου αι., η μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή στην Ευρώπη, που φιλοξένησε για δεκαετίες – από το 1903 ως το 1964, στα 206 δωμάτια, εκατοντάδες ορφανά παιδιά. Το κτήριο αγοράστηκε από την Ελένη Ζαρίφη και δωρήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σήμερα χρήζει άμεσης προστασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.