Τσίπρας-Κοτζίας κρύβονται στις ΗΠΑ από τους οργισμένους ομογενείς για τη συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας

Τσίπρας-Κοτζίας κρύβονται στις ΗΠΑ από τους οργισμένους ομογενείς για τη συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας

Μέχρι και στις ΗΠΑ φαίνεται πως κυνηγά τους Τσίπρα-Κοτζιά η οργή των Ελλήνων για τη συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας.

Εν κρυπτώ οι επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, λόγω σφοδρών αντιδράσεων ομογενειακών φορέων για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία χαρίζονται στα Σκόπια, ονομασία, εθνότητα και γλώσσα.

Όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ, και δημοσιογράφος του ομογενειακού ραδιοφωνικού σταθμού Hellas FM, κ.Δημήτρης Φιλιππίδης, το ελληνικό Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, επέλεξε την αίθουσα “Diplomat Ballroom” του ξενοδοχείου Plaza, προκειμένου να δεξιωθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό σήμερα το βράδυ -ώρα Ελλάδας- προκειμένου ν’ αποφύγει προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας ομογενών, για το θέμα των Σκοπίων.

Κάθε Σεπτέμβριο το ελληνικό Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, και με αφορμή την παρουσία της ελληνικής αντιπροσωπείας για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παραθέτει στους χώρους του δεξίωση. Ωστόσο φέτος – και τελευταία στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες- επιλέχθηκε ως “ασφαλέστερος” χώρος, η πολυτελής σάλα του ξενοδοχείου “Plaza”, το οποίο δύσκολα μπορούν να προσεγγίσουν οι ομογενείς, αφού βρίσκεται μέσα στο “δακτύλιο προστασίας“ της αμερικανικής αστυνομίας γύρω από το κεντρικό κτίριο του ΟΗΕ.

“Οι δημοκράτες Τσίπρας και Κοτζιάς από τον φόνο αντιδράσεων, καθώς η ομογένεια βράζει, επέβαλλαν στο Γενικό Προξενείο αλλαγή της τοποθεσίας της κλειστής δεξίωσης, με προεδρο-παράγοντες” σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ.Φιλιππίδης, ο οποίος έκανε γνωστό πως δεν πρόκειται να παραστεί στη δεξίωση, αν και προσεκλήθη ως πρόεδρος μίας εκ των μεγαλυτέρων ομογενειακών οργανώσεων στις ΗΠΑ.

“Αρνούμαι να παραβρεθώ στη Δεξίωση για τον Τσίπρα. Αρνούμαι να παρακαθήσω σε γεύμα με τον άνθρωπο που κάνει αγώνα να ξεγράψει την ιστορία! Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα με τους αληθινούς Έλληνες να προστατεύσουμε την ιστορία μας! Για τους νεκρούς αγωνιστές μας, για τις αυριανές γενιές!” σχολίασε ο ίδιος, ζητώντας και από άλλους εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, να μην αποδεχτούν την πρόσκληση.

“Αρνούμαι να παραβρεθώ σε μία παρωδία με Πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ που κρύβονται από τον λαό! Η θέση μου και των συναγωνιστών μου στην Παμμακεδονική, με όλο το Ύπατο Συμβούλιο είναι στον αγώνα και στους δρόμους! Όχι στα σαλόνια και στο Χίλτον! Καλώ και τους άλλους ομογενείς παράγοντες που προσκλήθηκαν να αρνηθούν να παραβρεθούν από σεβασμό”.

Να σημειωθεί πως με τελευταία ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Παμμακεδονικής Ένωσης. ΧΑΡΑΚΤΉ ΗΠΑΑΜ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΗΠΑ με μία ιστορική ομόφωνη απόφαση χαρακτήρισε “ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ” τον πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτρικών κ.Ν΄κο Κοτζιά στις ΗΠΑ, λόγω της στάσης τους στο ονοματολογικό των Σκοπίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.