Το «τερμάτισε» ο Α.Τσίπρας: «Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική»! – Κάποιος να του μάθει Ιστορία, επιτέλους… (βίντεο)

Το «τερμάτισε» ο Α.Τσίπρας: «Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική»! – Κάποιος να του μάθει Ιστορία, επιτέλους… (βίντεο)

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τρίπας πιστεύει πως η σύγχρονη Μακεδονία δεν είναι ελληνική, δεν είναι «ενιαία» ως ελληνικό εθνικό αφήγημα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και ότι η ιστορία της ελληνικής Μακεδονίας, τελειώνει στην αρχαιότητα!

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ και η δήλωση αυτή εξηγεί πώς αναγνώρισε η κυβέρνησή του την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας στο σλαβικό ιδίωμα που ομιλούν οι σλαβόφωνοι κάτοικοι των Σκοπίων (οι λοιποί μιλούν αλβανικά), αλλά και την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας στους σλαβόφωνους, τους αλβανόφωνους, τους αθίγγανους, τους τουρκόφωνους κλπ. κατοίκους του κρατικού μορφώματος που προέκυψε από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Στην συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Τάσου Παππά για το «αν η Μακεδονία είναι ελληνική» απάντησε ότι: «Μια που το θέσατε, θα έλεγα ότι δεν συμφωνώ με αυτό το σύνθημα. Θα έλεγα ότι η φράση που θα ήταν πολιτικά ορθή με την οποία θα συμφωνούσα είναι ότι η αρχαία ελληνική Μακεδονία, η ιστορία της, είναι μία, ενιαία και είναι ελληνική» (στο βίντεο, περίπου από το 01:50:55 και έπειτα).

Αρα κατά τον «πολιτικά ορθό» Α.Τσίπρα, «Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική».

Είναι πραγματικά ευχής έργον το ότι δεν συμφώνησε να εκχωρήσει και έδαφος, με αυτή την λογική, αλλά ας περιμένουμε να ολοκληρώσει την θητεία του γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες.

Αλλωστε ποιος φανταζόταν πέρσι τέτοια εποχή, ότι Ελληνας πρωθυπουργός θα αναγνώριζε στους Σκοπιανούς «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα.

Ιδού το σχετικό βίντεο:

Η κυβέρνηση στα πλαίσια της συμφωνίας των Πρεσπών όρισε μια επιτροπή επτά μελών για να εξετάσει υποτίθεται τον αλυτρωτισμό στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων ανάμεσά τους και η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, η οποία με πρόσφατες δηλώσεις της είχε αμφισβητήσει την ελληνικότητα της Μακεδονίας λέγοντας πως «είναι φαντασίωση ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική».

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΕΚΠΑ δήλωσε στις 19/9/2018:

«Ανεχόμαστε χίλια μύρια όσα στο όνομα της τρομερής πατρίδας και μιας, ας το πούμε φαντασίωσης, που μας λέει ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική και θα παραμείνει ελληνική».

Πριν λίγο στο υπουργικό συμβούλιο ο Α.Τσίπρας ζήτησε από όλους τους υπουργούς να δεσμευθούν ότι «δεν υπάρχει σκέψη να ταυτιστούν και δεν θα ταυτιστούν ποτέ με τις προσπάθειες της Δεξιάς να ανατραπεί η κυβέρνηση με αφορμή το “ονοματολογικό”».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τον χαρακτηρισμό «ονοματολογικό» (sic) εννοούν την εκχώρηση των ιστορικών και εδαφικών δικαιωμάτων του ελληνικού Εθνους (ιστορία της Μακεδονίας) στην αρχαία και την σύγχρονη εποχή, σε μια ομάδα Σλάβων και Αλβανών που αφίχθηκαν στην περιοχή 1000 χρόνια μετά από τους Ελληνες Μακεδόνες…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.