Ο Α.Τσίπρας ψάχνει τρόπο να σωθεί: «Θα κάνω εκλογές τον Οκτώβριο – Η Συμφωνία θα έρθει στην Βουλή τον Μάρτιο»

Ο Α.Τσίπρας ψάχνει τρόπο να σωθεί: «Θα κάνω εκλογές τον Οκτώβριο – Η Συμφωνία θα έρθει στην Βουλή τον Μάρτιο»

«Ψάχνω ημερομηνία τον Οκτώβριο» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αφού άκουσε τα κάλαντα.

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να απομακρύνει τη συζήτηση από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με ορίζοντα τον Μάιο του 2019, αν και διανύουμε ήδη προεκλογική περίοδο

Ερωτηθείς για τον χρόνο εισαγωγής της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να πει ότι «η ψηφοφορία θα γίνει στην ώρα της» και όταν εκλήθη να διευκρινίσει τον χρονικό ορίζοντα για την κύρωση της συμφωνίας τόνισε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη».

Πάντως ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι πρώτα θα γίνει η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και μετά θα εισαχθεί προς έγκριση το πρωτόκολλο με το οποίο η εθνική αντιπροσωπεία θα εγκρίνει την ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.

«Θα έρθει με μερικές ημέρες απόσταση στη Βουλή για τεχνικούς λόγους. Ακούω μια παραφιλολογία. Αυτά είναι ανοησίες» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Σας βλέπω ανησυχείτε για τη συμφωνία» παρατήρησε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα περισσότερα ερωτήματα των δημοσιογράφων είχαν να κάνουν με το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο Πάνος Καμμένος ανησυχεί, όχι εμείς» αντέτειναν οι ρεπόρτερς που βρίσκονταν στο πρωθυπουργικό γραφείο.

«Ούτε αυτός ανησυχεί, το έχει πάρει απόφαση» αποκρίθηκε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι θα παραιτηθεί όταν η συμφωνία των Πρεσπών εισαχθεί προς κύρωση στη Βουλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Χρόνια πολλά» απάντησε ο κ. Τσίπρας όταν εκλήθη να σχολιάσει τις προβλέψεις του Κώστα Σημίτη ότι η Ελλάδα μελλοντικά θα αναγκαστεί να καταφύγει εκ νέου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για δανεισμό, αποφεύγοντας να ανατροφοδοτήσει τη συζήτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.