Δόμνα Μιχαηλίδου: «Χωρίς οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια το επίδομα γέννας»

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Χωρίς οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια το επίδομα γέννας»

Για το επίδομα γέννας και το κοινωνικό μέρισμα μίλησε στoν ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η αρμόδια υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Δεν έχει αποφασιστεί, ούτε έχει νομοθετηθεί κάτι για το κοινωνικό μέρισμα», ξεκαθάρισε ερωτηθείσα για το κοινωνικό μέρισμα και εξήγησε πως «αν προκύψει υπερπλέονασμα θα δούμε πού θα διανεμηθεί και πώς», σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

Βάσει των υπολογισμών, το ποσό που θα διατεθεί για το κοινωνικό μέρισμα θα είναι 200 εκατ. ευρώ και η διαμονή «θα έχει κοινωνικό πρόσημο σε ομάδες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

«Η πολιτική του κοινωνικού μερίσματος δεν πρέπει να υιοθετηθεί, ούτε η λογική των υπερπλεονασμάτων», σχολίασε κληθείσα να απαντήσει σε τυχόν επικρίσεις με βάση το ότι το ποσό που διατέθηκε πέρυσι ήταν 800 εκατ. ευρώ.

Η υφυπουργός κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για τη διανομή μερίσματος χωρίς οικονομικά κριτήρια και τόνισε ότι, «η πολιτική πρέπει να είναι να μην υπάρχει υπερφορολόγηση για τη συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία μετά διανέμονται στον κόσμο».

Σχετικά με τα τεκμήρια τόνισε ότι «πολιτική της κυβέρνησης είναι ότι μέσα στην 4ετία τελειώνουμε με τα τεκμήρια».

Η Δ.Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στον επανασχεδιασμό της πολιτικής των επιδομάτων, η οποία έχει ως βάση τη δημιουργία κοινής βάσης δεδομένων στην οποία θα συγκεντρώνονται όλα τα επιδόματα που παίρνει κάθε φορολογούμενος και θα έχει πρόσβαση τόσο ο ίδιος όσο και οι Υπηρεσίες με τον ΑΜΚΑ.

«Πάνω από 90% των επιδομάτων πηγαίνει σε Έλληνες πολίτες», είπε για να ξεκαθαρίσει με το ότι τα επιδόματα «τα χρησιμοποιούν με λάθος τρόπο οι μη Έλληνες», ενώ προανήγγειλε αλλαγή στην κατανομή επιδομάτων σε αλλοδαπούς, καθώς θα αυξηθούν από πέντε σε δέκα τα χρόνια διαμονής, εργασίας και φορολόγησης στη χώρα για να λάβουν δικαίωμα επιδόματος.

Οριζόντιο το επίδομα γέννας

«Η λογική για το επίδομα γέννας έχει δημογραφικό χαρακτήρα», είπε για να ξεκαθαρίσει ότι, «δε ε θεωρούμε ότι δίνοντας 2000 ευρώ σε κάθε οικογένεια το πρώτο χρόνο γέννησης του παιδιού λύνουμε το δημογραφικό πρόβλημα».

Η Δ.Μιχαηλίδου ξεκαθάρισε ότι, το «επίδομα γέννας θα δίνεται οριζόντια, χωρίς οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια» και πρόσθεσε πως «αυτό που θα κάνουμε είναι το 10% των πιο πλουσίων στη χώρα μας να μην πάρει αυτό το επίδομα, για να υπάρχει αίσθημα δικαίωσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αναφέρθηκε στη συνέχιση της χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών ((κοινωνικά φαρμακεία, παντοπωλεία και συσσίτια), αντιπαραβάλλοντας τη διακοπή της χρηματοδότησης από την προηγούμενη κυβέρνηση και υπογραμμίζοντας τη βούληση για στήριξη των κοινωνικών δομών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.