Και όμως διαπράχθηκε κι αυτό: Η λέξη «Μακεδονία» αντικαταστάθηκε με το γράμμα «Μ» που μοιάζει με… ΝΔ!

Και όμως διαπράχθηκε κι αυτό: Η λέξη «Μακεδονία» αντικαταστάθηκε με το γράμμα «Μ» που μοιάζει με… ΝΔ!

Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά πλέον το επίσημο σήμα για τα προϊόντα της μακεδονικής γης, το οποίο πουθενά δεν γράφει το «Μακεδονία» είναι πλέον το… «Μ»!

Και μάλιστα ένα «Μ» του οποίο η καλλιτεχνική απεικόνιση θυμίζει απελπιστικά… το σήμα της ΝΔ!

Το σήμα παρουσιάστηκε σήμερα, παρουσία του πρωθυπουργού, από τον ΣΕΒΕ, ως το επίσημο σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα, αλλά με ολική παραίτηση από τον όρο «Μακεδονία», μια λέξη η οποία «κουρεύτηκε» κι έμεινε μόνο το «Μ».

Κι αν στο εξωτερικό την μπερδεύουν με την… πλέον γνωστή παγκοσμίως νεοελληνική λέξη που επίσης ξεκινά από «Μ» και επίσης τελειώνει σε «ία»;

Η παρουσίαση του σήματος έγινε στο Τhessaloniki Summit και πλέον η Μακεδονία είναι απλά «Μ».

Το κεντρικό σύνθημα του σήματος θα είναι «Makedonia the GReat», ενώ θα υπάρχουν και παραλλαγές του ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος: «Great Land», «Great Food», «Great Wine» ενώ τα χρώματά του είναι άσπρο και μπλε. Το σήμα, που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, θα κατατεθεί στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αλικάντε.

Το σήμα αφορά τα μακεδονικά προϊόντα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο σύνολο της Μακεδονίας. Τώρα ποιος εμποδίζει τους Σκοπιανούς να βάλουν κι αυτοί ένα «Μ», στα προϊόντα τους, είναι απορίας άξιο.

Και τι σημαίνει ένα απλό «Μ» στις διάφορες χώρες του κόσμου που δεν θα έχουν ενημερωθεί για την καμπάνια του ΣΕΤΕ;

Το σήμα θα συνοδεύει συσκευασίες, προωθητικό υλικό ή οτιδήποτε άλλο κάθε εμπορικού σήματος προϊόντος ή κάθε λογότυπου ελληνικής εταιρείας, που έχει λόγους να τονίσει την ελληνική καταγωγή της μακεδονικής της ταυτότητας, αλλά δεν θα γράφει πουθενά ότι πρόκειται για την «Μακεδονία»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για το σήμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.