ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γ.Κουμουτσάκος: «Αν παράγει αποτέλεσμα ο πλωτός φράχτης θα υλοποιηθεί αλλιώς θα εγκαταλειφθεί»

Γ.Κουμουτσάκος: «Αν παράγει αποτέλεσμα ο πλωτός φράχτης θα υλοποιηθεί αλλιώς θα εγκαταλειφθεί»

Μήνυμα ότι η Ελλάδα θα είναι «έτοιμη και θωρακισμένη» τους κρίσιμους για το μεταναστευτικό μήνες της άνοιξης έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όσον αφορά την τροπολογία της κυβέρνησης για το μητρώο των ΜΚΟ ο κ. Κουμουτσάκος είπε «μακριά από εμάς το “κυνήγι μαγισσών”» προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια επειδή οι διαδικασίες ήταν μακρές είχαμε μια κατάσταση με λιμναζόντα υδάτα από τα οποία άρχισε να βγαίνει βιότοπος στον οποίοι οι περισσότεροι είχαν καλές προθέσεις αλλά υπήρχαν και βρύα και λειχήνες και παράσιτα».

«Η χώρα πρέπει να έχει σαφή εικόνα των ΜΚΟ» τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος καθώς, όπως είπε, «τώρα το νερό θα ρέει, όλα θα πηγαίνουν πιο γρήγορα στις διαδικασίες για το άσυλο».

Ερωτηθείς για τους πλωτούς φράχτες στο Αιγαίο είπε «να δοκιμαστούν. Αν παράγουν αποτέλεσμα θα τους υλοποιήσουμε, αν όχι θα εγκαταλειφθεί το σχέδιο. Σε κάθε περίπτωση δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τη φύλαξη των συνόρων».

Σχολίαζοντας τις επαναλαμβανόμενες απειλές Τούρκων αξιωματούχων ότι «θα ανοίξουν τις πόρτες» για μετανάστες, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι «επιβεβαιώνουν ότι ελέγχουν τις ροές και προκαλούν ανησυχία στην Ευρώπη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε, τέλος, ότι «αξίζει της προσοχής» η γερμανική πρόταση για το μεταναστευτικό προσθέτοντας ότι «θα χρειαστεί επίμονη δουλειά για να γεφυρωθούν οι τρεις διαφορετικές ομάδες στην Ευρώπη, οι χώρες υποδοχής, οι χώρες που αποτελούν προορισμό για τους μετανάστες και οι χώρες του Βιζέγκραντ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.