Εύσημα Βασίλη Κικίλια σε Κυριάκο Πιερρακάκη για την εφαρμογή της άυλης συνταγογράφησης

Εύσημα Βασίλη Κικίλια σε Κυριάκο Πιερρακάκη για την εφαρμογή της άυλης συνταγογράφησης

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών του δηλώσεων είπε τα καλύτερα λόγια για έναν συνάδελφό του υπουργό.

​Έτσι, τα εύσημα στον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη έδωσε ο υπουργός Υγείας για την συνεργασία που είχαν στην εφαρμογή της άυλης συνταγής μέσω του προγράμματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

​Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, πλέον ο πολίτης δεν θα είναι αναγκασμένος να πηγαίνει στο γιατρό του για να συνταγογραφήσει τα φάρμακά του.

Με πολύ απλό τρόπο, από τον ιστότοπο e-gonernment, μέσω ειδικής πλατφόρμας, ο γιατρός θα συνταγογραφεί τα φάρμακα στον ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια θα μπορεί να τα προμηθεύεται από το φαρμακείο. Η παρέμβαση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που οι χρονίως πάσχοντες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, καθώς ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που νοσούν σοβαρά από το νέο κορωνοϊό.

Η σχετική αποστροφή του λόγου του Βασίλη Κικίλια έχει ως εξής:

«Μου δίνετε την ευκαιρία να πω, και είναι πολύ σημαντικό αυτό, ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο, με την Κυβέρνηση, με τον κ. Κυριάκο Πιερρακάκη , στον οποίο πρέπει να πούμε ένα μπράβο, υλοποιήσαμε ήδη το πρόγραμμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πάει ένας συμπολίτης μας στο γιατρό του προκειμένου να συνταγογραφήσει τα φάρμακά του και άρα να διακινδυνεύσει. Μπορεί μέσα από το e-government να μπει στην πλατφόρμα, και σιγά – σιγά το δοκιμάζουμε αυτό, πιστεύω την επόμενη εβδομάδα θα εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα, να συνταγογραφεί με αυτό τον τρόπο ο γιατρός τα φάρμακα στον ασθενή.

​Στη συνέχεια, ο ασθενής με αυτή την ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα μπορεί να πάει στο φαρμακοποιό και να πάρει τα φάρμακά του. Έχουν γίνει πολύ μεγάλες προσπάθειες από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη στο κομμάτι αυτό. Και θα συνεχίσουν να γίνονται. Όπως για παράδειγμα, παρατείναμε από τον ΕΟΠΥΥ και δώσαμε τη δυνατότητα να υπάρχουνε τρίμηνες συνταγές και παράταση των συνταγών στους χρόνια πάσχοντες έτσι ώστε να μην χρειάζεται να πηγαίνουν στα γκισέ των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν τα φάρμακά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νομίζω ότι αυτή η κρίση δίνει και τη δυνατότητα, αν θέλετε, να «τρέξει» το κράτος, να εκσυγχρονιστεί και δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να έχουν άλλα εργαλεία προκειμένου να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.