Θα βγαίνουμε με αλφαβητική σειρά! – Ποια είναι τα νέα μέτρα που θα επιβάλλει η κυβέρνηση

Θα βγαίνουμε με αλφαβητική σειρά! – Ποια είναι τα νέα μέτρα που θα επιβάλλει η κυβέρνηση

Κωμικοτραγικά πράγματα έχουμε να δούμε με το νέο πακέτο μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση καθώς για να μην υπάρχουν ουρές σε τράπεζες και υπηρεσίες σκέφτονται την εκ περιτροπής προσέλευση.

Δηλαδή να προσέρχονται οι πελάτες με αλφαβητική σειρά ανά δίωρο ή τρίωρο, ενδεχομένως να υπάρξει και ένα δίωρο που θα διατίθεται αποκλειστικά για τους ηλικιωμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Η κυβέρνηση ως δικαιολογία για την απαγόρευση της κυκλοφορίας εμφανίζει το γεγονός ότι θεωρείται ανεπαρκές το δημόσιο σύστημα υγείας προς νοσηλεία μεγάλου αριθμού ασθενών ενώ θεωρούν ότι θα κερδίσουν χρόνο για μια αποτελεσματική φαρμακευτική αγωγή με βάση την χλωροκίνη και άρα την παρασκευή των αντίστοιχων φαρμάκων.

Μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες έρχονται και νέες απαγορεύσεις. Το νέο πρωτόκολλο που είναι υπό επεξεργασία προβλέπει μία σειρά από μέτρα που θα βγαίνουν από το συρτάρι όποτε κρίνεται αναγκαίο:

Κατάργηση της ευρείας χρήσης την έγγραφης βεβαίωσης εξόδου για κάθε έναν από τους έξι λόγους εξόδου που δίνει τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιεί κάποιος αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για πολύωρες εξόδους.

Σε αρκετές περιπτώσεις βρέθηκε σε ελέγχους η ώρα εξόδου να γράφεται με μολύβι για να μπορεί να σβηστεί. Η έγγραφη βεβαίωση εξετάζεται να χρησιμοποιείται πλέον μόνο από τους άνω των 65 ετών που μπορεί να μην έχουν κινητά ή έχουν και δεν ξέρουν πως να στείλουν ένα sms.

Αναμένεται να υπάρξουν περιορισμοί στις εξόδους. Να μην έχει τη δυνατότητα κάποιος να βγαίνει έξω κάθε μέρα όσες φορές στέλνει ένα sms.

«Η μείωση της ώρας που μένει κάποιος έξω είναι ένα από τα άμεσα μέτρα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

«Θέλουμε ο καθένας να βγαίνει, μία, δύο φορές έξω» συνέχισε.

«Να συνδυάζει τις μετακινήσεις του. Σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης, θέλουμε να συνδυάσουμε τον χρονικό περιορισμό με την αποστολή στο 13033, προκειμένου να αναφέρεται κι εκεί η ώρα».

Δηλαδή το υπουργείο θα λαμβάνει γνώση του συνόλου της ζωής μας και θα ξέρει για όλα καλύτερα και από εμάς.

Η κυβέρνηση έχει στόχο να κινητοποιήσει και να ενθαρρύνει τους τοπικούς άρχοντες να παίρνουν μέτρα όπου κρίνουν ότι παρατηρούνται επικίνδυνες συναθροίσεις και να κλείνουν παραλίες όπως έγινε στην Θεσσαλονίκη. Παρόμοιες κινήσεις αναμένονται στην παραλία της Πάτρας αλλά και το Πασαλιμάνι ή όπου αλλού, με την καλυτέρευση του καιρού, θα κρίνουν τις αποφάσεις.

Οι λαϊκές αγορές είναι υπό συνεχή έλεγχο. Η κυβέρνηση δεν θέλει να κλείσουν για να συνεχιστεί το εμπόριο των φρέσκων οπωροκηπευτικών απρόσκοπτα. Θέτει ως απαράβατο όρο όμως την τήρηση των κανόνων λειτουργίας που μπήκαν λόγω κορωνοϊού. Υπάρχουν σκέψεις για πολλές και μικρές λαϊκές από το να στήνονται οι πάγκοι κατά μήκος της μιας πλευράς του δρόμου με τις ανάλογες αποστάσεις του ενός πάγκου από τον άλλον στις μεγάλες λαϊκές.

Οι γεωγραφικές καραντίνες είναι μέσα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης όπου αυτό απαιτηθεί. Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε χθες ότι τίθεται σε καραντίνα 14 ημερών και η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας Καστοριάς.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προϊδέασε για το Πάσχα που πλησιάζει. «Φέτος θα κάνουμε ένα διαφορετικό Πάσχα από αυτό το οποίο έχουμε συνηθίσει» δήλωσε. «Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε αρνιά σε δημόσιο χώρο, θα προσευχηθούμε από το σπίτι μας, αλλά θα είναι η εξαίρεση στον κανόνα» τόνισε. «Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και αυτούς που αγαπάμε περισσότερο.»

Σήμερα συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος, μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να πάρει τις τελικές αποφάσεις για τις λειτουργίες του Πάσχα. Όλα δείχνουν ότι θα ληφθεί η απόφαση για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, με δυο ιερείς και δύο ψάλτες οι μεγάλοι ναοί και έναν ιερέα με έναν ψάλτη οι μικρότεροι.

Θα υπάρχει η δυνατότητα για προβολή τους από την τηλεόραση ή από το διαδίκτυο. Το ίδιο θα γίνει με τον Επιτάφιο και την Ανάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ατομική προσευχή μπορεί να γίνεται τις άλλες ώρες με αποστάσεις του ενός πιστού από τον άλλον που θα τηρούνται υπό την επίβλεψη των νεοκόρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.