ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ. Βορίδης: «Θα υπάρξει στοχευμένη στήριξη κλάδων του πρωτογενούς τομέα που πλήττονται από τον κορωνοϊό» (βίντεο)

Μ. Βορίδης: «Θα υπάρξει στοχευμένη στήριξη κλάδων του πρωτογενούς τομέα που πλήττονται από τον κορωνοϊό» (βίντεο)

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του Mega, και ανακοίνωσε πως θα υπάρξει στήριξη – στοχευμένη – των κλάδων του πρωτογενούς τομέα, που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Θα υπάρξει στοχευμένη στήριξη σε κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής καθώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω κορωνοϊού τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης, η κυβέρνηση είναι απολύτως αποφασισμένη και διαθέτει σημαντικά ποσά προκειμένου να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα.

«Ωστόσο είναι σαφές ότι τα ποσά αυτά θα πάνε στοχευμένα, και όχι οριζόντια, για να στηριχτεί το κομμάτι του πρωτογενούς τομέα που πράγματι πλήττεται από τον κορωνοϊό και πρέπει να συνεχίσει να παράγει» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν προϊόντα στα οποία η ζήτηση έχει καταρρεύσει, όπως τα αλιεύματα, και για το λόγο αυτό η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει μεγαλύτερη ευελιξία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δώσει χρήματα σε όσους πλήττονται.

Μιλώντας για την παραγωγική δραστηριότητα, τόνισε πως κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης δεν σταματήσαμε να διατρεφόμαστε, κάτι που σημαίνει ότι η παραγωγική δραστηριότητα του πρωτογενούς τομέα συνεχίζει.

«Είναι μια διαδικασία που δεν σταμάτησε και δεν θα σταματήσει ποτέ» πρόσθεσε.

Μάλιστα, επισήμανε πως «ακόμη και σε περιοχές που έχουν τεθεί σε ισχύ αυστηροί περιορισμοί στη μετακίνηση, υπάρχει μέριμνα προκειμένου να μην υπάρξει διαταραχή, ειδικά στην πρωτογενή παραγωγή».



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.