Γ. Βρούτσης: Έρχεται «τσουχτερό» πρόστιμο σε όσους απασχολούν εργαζόμενο με αναστολή σύμβασης

Γ. Βρούτσης: Έρχεται «τσουχτερό» πρόστιμο σε όσους απασχολούν εργαζόμενο με αναστολή σύμβασης

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, όσοι εργοδότες απασχολούν εργαζόμενο στον οποίο έχει γίνει αναστολή εργασίας, θα πληρώσουν πρόστιμο 1.200 ευρώ.

Ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης, δήλωσε ότι έχει υπογράψει υπουργική απόφαση η οποία θα δημοσιοποιηθεί αύριο, Τετάρτη και θα προβλέπει πρόστιμο 1.200 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που απασχολείται ενώ έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται σε εργοδότες που «έχουν εργαζόμενους με αναστολή σύμβαση εργασίας και τους καλούν και πάλι να δουλέψουν».

«Τέτοιες συμπεριφορές θα έχουν το αντίστοιχο πρόστιμο από το σώμα επιθεώρησης εργασίας», πρόσθεσε κι έκανε λόγο για πρόστιμο 1.200 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Τι ισχύει για την αναστολή σύμβασης εργασίας λόγω κορονοϊού

Λόγω κορονοϊού, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει σειρά μέτρων για εργαζομένους στους οποίους έχει γίνει προσωρινή αναστολή εργασίας από επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με εντολή του κράτους ή έχουν χαρακτηριστεί πληττόμενες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναλυτικά προβλέπεται:

  • Αποζημίωση των 800 ευρώ που είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται
  • Αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων και των δόσεων ρυθμίσεων φορολογικών οφειλών
  • Η πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών τους οφειλών επί του ονομαστικού μισθού για 45 ημέρες
  • Η παροχή έκπτωσης 25% επί των βεβαιωμένων οφειλών ΔΟΥ και των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών εφόσον καταβληθούν στην προβλεπόμενή τους ημερομηνία
  • Η αναστολή πληρωμών χρεολυσίων, δανείων προς τις τράπεζες για τους συνεπείς δανειολήπτες
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.