ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θ.Σκυλακάκης: «Δεν είναι δυνατόν την περίοδο του κορωνοϊού να επιτρέπονται πλειστηριασμοί α’ κατοικίας» (βίντεο)

Θ.Σκυλακάκης: «Δεν είναι δυνατόν την περίοδο του κορωνοϊού να επιτρέπονται πλειστηριασμοί α’ κατοικίας» (βίντεο)

Ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών του δηλώσεων επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης να μην πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί α’ κατοικίας την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε, η θέση της κυβέρνησης πάνω στο θέμα είναι ξεκάθαρη και ότι θα προχωρήσει άμεσα στην απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία.

«Δεν είναι δυνατόν την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού να επιτρέπονται πλειστηριασμοί α’ κατοικίας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το χρονικό πλαίσιο αναστολής των πλειστηριασμών.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ και τα αιτήματα των ιδιοκτητών ακινήτων για μείωση του ποσού που θα κληθούν να καταβάλουν, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει προβλέψει για το θέμα, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για τη λήψη αποφάσεων. «Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ ξεκινά τον Σεπτέμβριο. Όταν θα είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση θα την ανακοινώσει» πρόσθεσε.

Για την δημοσιονομική πορεία της χώρας ο κ. Σκυλακάκης υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να πορευθεί για αρκετούς μήνες ακόμα με τα δικά της δημοσιονομικά αποθέματα. «Αν έχουμε επιδείνωση του κορωνοϊού ή επανεμφάνιση του φαινομένου τον επόμενο χειμώνα, τότε ίσως χρειαστούμε άλλες δυνάμεις» συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην απόφαση για το ευρωομόλογο που διχάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν έχουμε ακόμα απαντήσεις για το θέμα από το Eurogroup» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης, προσθέτοντας ότι από αυτές τις αποφάσεις θα εξαρτηθούν και οι παρεμβάσεις που θα μπορέσει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.