ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κ.Καραμανλής: «Η Ευρώπη αρνείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων – Δεν κλείνουν τα διόδια το Πάσχα»

Κ.Καραμανλής: «Η Ευρώπη αρνείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων – Δεν κλείνουν τα διόδια το Πάσχα»

To αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup σχολίασε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ενώ ταυτόχρονα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών διαβεβαίωσε ότι δεν θα κλείσουν τα διόδια το Πάσχα.

Αναφορικά με τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι «η Ελλάδα είχε προτείνει να γίνει ένα ευρωομόλογο και αυτό το είχε προτείνει μαζί με άλλες 9 χώρες των οποίων το ΑΕΠ είναι γύρω στο 57% της ευρωζώνης». «Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι η Ευρώπη αρνείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, από την άλλη όμως πρέπει να δεχτούμε ότι έχουν γίνει κάποια πρώτα ουσιαστικά βήματα…», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο υπουργός Υποδομών δήλωσε ότι «αυτό όμως που πρέπει να κάνει η Ευρώπη είναι να κάνει το επόμενο βήμα, και εδώ βλέπουμε ότι γίνονται κάποιες προσπάθειες να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στο Eurogroup έτσι ώστε να γίνει ένα πακέτο μέτρων για να ενισχύσουμε και τα υγειονομικά συστήματα αλλά βασικά για να δωσουμε μια τόνωση στη ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας, και να βοηθήσουμε έτσι ώστε το restart της ευρωπαϊκής οικονομίας την επόμενη μέρα να είναι ουσιαστικό. Γιατί αυτό που γίνεται σήμερα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, εδώ δεν μιλάμε για μια ύφεση, εδώ μιλάμε για ένα πάγωμα της παραγωγικής δραστηριότητας».

Σε επίπεδο ευρωπαϊκό αλλά και σε επίπεδο εθνικό, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «θα πρέπει ήδη και εμείς αυτό το κάνουμε και στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Υποδομών να σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα, να σκεφτόμαστε πως μπορεί ξανά η οικονομία μας να μπει σε υγιείς βάσεις, να επενδύσουμε κάποτε σε αυτή τη χώρα σε παραγωγικούς τομείς όπως είναι μεγάλα project υποδομών».

«Η κυβέρνηση όπως έχει δείξει αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης έτσι θα δείξει και μεγάλη αποφασιστικότητα στο ξανα-ξεκίνημα της ελληνικής οικονομίας την επόμενη μέρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια, ο υπουργός απάντησε «όχι» καθώς όπως είπε «δεν μιλάμε για κλείσιμο των διοδίων γιατί ούτως ή άλλως υπάρχουν περιοριστικοί όροι στις μετακινήσεις».

«Καταλαβαίνετε ότι το να κλείσουμε τα διόδια και τους αυτοκινητόδρομους τι προβλήματα θα δημιουργούσε για παράδειγμα στην εφοδιαστική αλυσίδα. …Ποτέ δεν τέθηκε στο τραπέζι σοβαρά το κλείσιμο των αυτοκινητοδρόμων, αυτό που έγινε είναι να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι, να αυξηθούν τα πρόστιμα και επίσης να είναι πολύ αυστηρές οι ποινές που επιβάλλονται σε αυτόν που θα προσπαθήσει να πάει στο εξοχικό του ή στην περιφέρεια», ανέφερε επιπρόσθετα ο ίδιος.

Για τις αερομεταφορές, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι «σήμερα στο Ελ. Βενιζέλος, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, η κίνηση των επιβατών έχει πέσει κάτω από το 95%». «Όταν και εφόσον η κατάσταση εξομαλυνθεί, επειδή η μεγάλη βιομηχανία της χώρας μας είναι ο τουρισμός, εμείς θα πρέπει να έχουμε ένα έτοιμο πλάνο για να μπορέσουμε να δεχτούμε τουρίστες», επισήμανε.

Ακόμη ο υπουργός ανέφερε ότι «υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία θα ακολουθήσουμε, υπάρχουν ήδη σχεδιασμοί σε κάθε αεροδρόμια να υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι που έρχονται, και για τη δική τους υγεία αλλά και για την υγεία των κατοίκων των περιοχών που θα επισκεφτούν να υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα όπως θερμομετρήσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η κυβέρνηση και η ευρωπαϊκή επιτροπή θα είναι πολύ προσεκτική όταν ομαλοποιηθούν τα πράγματα να υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες λύσεις για την μεταφορά επιβατών και για τις αερομεταφορές», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.