ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Κ.Μητσοτάκης παραδέχεται σε συνέντευξή του ότι γνώριζε τι θα προκαλούσε στην οικονομία το «κλείδωμα» της χώρας!

Ο Κ.Μητσοτάκης παραδέχεται σε συνέντευξή του ότι γνώριζε τι θα προκαλούσε στην οικονομία το «κλείδωμα» της χώρας!

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», περιέγραψε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε την απόφαση του «κλειδώματος» πολιτών και οικονομίας, όπου παραδέχεται ότι γνώριζε την οικονομική καταστροφή που θα προκαλούσε μία τέτοια απόφαση.

«Θυμάμαι μία σύσκεψη στις 7 Μαρτίου, μία μεγάλη σύσκεψη που στην ουσία είχαμε όλο το υπουργικό συμβούλιο, στην οποία η αντίδραση του οικονομικού επιτελείου ήταν: “Παναγία μου! Αν κλείσουμε, θα καταστραφούμε, μην το κάνεις!”» είπε για να προσθέσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια:

«Δύο μέρες μετά, πήρα την απόφαση να κλείσω τα σχολεία. Και μετά, να κλείσουμε και τα καταστήματα» συμπλήρωσε. Και επίσης αποκαλύπτει ότι «Ξέρω ότι θα έχουμε μία βαθιά ύφεση το 2020»

Άρα αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για αυτό που θα συμβαίνει και κυρίως αυτό που θα ακολουθήσει στην οικονομία. \

Και υποστηρίζει ότι «Υπό την προϋπόθεση ότι η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις που τώρα περιμένουμε, η ανάκαμψη το 2021 θα είναι μεγαλύτερη για την Ελλάδα από όση θα είναι η ύφεση του 2020».

Αυτό δεν το λέει βέβαια καμία ανάλυση και καμία μελέτη, αφού μετά από τέτοιας έκτασης οικονομική καταστροφή, καμία οικονομία και πολύ περισσότερο η ελληνική δεν έχει «πυρομαχικά» για να αντιδράσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πολύ περισσότερο που η καταστροφή αφορά και όλους τους εταίρους της Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραπέμπει στον Μάιο: «Πιστεύω ότι στα τέλη του μήνα θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα, ώστε τον Μάιο να αρχίσουμε, σταδιακά, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, να χαλαρώνουμε τα μέτρα. Αλλά η χαλάρωση αυτή θα γίνεται βήμα βήμα».

Και τέλος Ο πρωθυπουργός αποκλείει τις πρόωρες εκλογές δηλώνοντας ότι διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση και εμπιστοσύνη για να εφαρμόσει την πολιτική του.

Τον Σεπτέμβριο θα δούμε κατά πόσον η εκτίμηση αυτή θα ισχύει…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.