ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γ.Πλακιωτάκης: «Δε θα μπορεί να πάει κάποιος σε Σαλαμίνα, Εύβοια και Λευκάδα από τις 18 Μαΐου»

Γ.Πλακιωτάκης: «Δε θα μπορεί να πάει κάποιος σε Σαλαμίνα, Εύβοια και Λευκάδα από τις 18 Μαΐου»

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε ενημερωτική εκπομπή, τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την απελευθέρωση της μετακίνησης στα ελληνικά νησιά.

Υπενθύμισε ότι από την Δευτέρα 18 Μαΐου αίρεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και στην Κρήτη.

Ειδικά στις μετακινήσεις προς την Σαλαμίνα, την Εύβοια και τη Λευκάδα, όπου μπορεί κάποιος να φτάσει με αυτοκίνητο, ο υπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται για νησιά, οπότε ισχύουν μέχρι νεωτέρας οι απαγορεύσεις όπως ισχύουν για όλα τα νησιά, πλην της Κρήτης.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι αυτή την περίοδο, επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα νησιά μόνο για επιχειρηματίες και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που λειτουργούν, και τόνισε ότι ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου σε κάποιο νησί, δεν μπορεί να πάει ακόμα στην επιχείρηση του καθώς τα καταστήματα εστίασης παραμένουν κλειστά.

Για τα ταξίδια με πλοία, δήλωσε ότι ξεκινούν με πρωτόκολλο χωρητικότητας στο 50%, κάτι που όπως σημείωσε θα αλλάξει στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για προσωπικό και ταξιδιώτες σε όλους τους χώρους του πλοίου, ακόμα και στο κατάστρωμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σχετικά με το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, τόνισε ότι δεν επιτρέπονται τα οργανωμένα θαλάσσια σπορ, παρά μόνο όσα γίνονται με ιδιωτικά μέσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.