Ο Νίκος Δένδιας έδωσε συνέντευξη στην «Καθημερινή» όπου μίλησε κυρίως για τον Έβρο, αλλά και για την Λιβύη.

Ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι n Ελλάδα κατόρθωσε να καταστεί συνομιλητής με ρόλο στο ζήτημα της Λιβύης, κάτι το οποίο είναι πρόδηλο τόσο με πληθώρα των διμερών μας επαφών, όσο και με πρωτοβουλίες, όπως η πρόσφατη πενταμερής Διάσκεψη, στην οποία η χώρα μετείχε με τη Γαλλία, την Κύπρο, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση στη Λιβύη είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη και τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν. Η χώρα μας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και ασκεί την επιρροή της για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος όπου κρίνει σκόπιμο, πάντοτε προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο».

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει σειρά ταξιδιών στην περιοχή, προκειμένου να συζητήσει εκ νέου από κοντά με τους άμεσα εμπλεκόμενους τις εξελίξεις, ενώ θα συνεχιστούν και οι επαφές και εξ αποστάσεως, όπως την προηγούμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο του λιβυκού Κοινοβουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ερώτημα είναι εφόσον η Ελλάδα είναι «συνομιλητής», γιατί δεν την καλούν στο συνέδριο του Βερολίνο, όπου αποφασίζεται το μέλλον της Λιβύης;