ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ν.Δένδιας: «Στείλαμε διάβημα στην Άγκυρα επειδή είχαν κινητικότητα στο έδαφός τους»!

Ν.Δένδιας: «Στείλαμε διάβημα στην Άγκυρα επειδή είχαν κινητικότητα στο έδαφός τους»!

Για άλλη μια φορά επιχειρεί η κυβέρνηση «να μαζέψει τα αμάζευτα» και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, επαναλαμβάνει μονότονα ότι τα σύνορα δεν αμφισβητούνται και ότι ο φράκτης στον νότιο Έβρο θα ολοκληρωθεί αναφέροντας και αυτός το ίδιο αφήγημα του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη:

Σε ότι αφορά τα πρόσφατα διαβήματα προς την Άγκυρα, με αφορμή το περιστατικό με την κατάληψη εθνικού εδάφους από τουρκικές δυνάμεις ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι το πρώτο (σ.σ. διάβημα) αφορούσε το τουρκικό αίτημα για ενημέρωση σχετικά με τον φράκτη και το δεύτερο την «κάποια κινητικότητα» που παρατηρήθηκε στην περιοχή!

Αν η «κινητικότητα» έγινε σε τουρκικό έδαφος δεν υπάρχει λόγος αποστολής διαβήματος και βασικά δεν υπάρχει ούτε καν το δικαίωμα για κάτι τέτοιο καθώς κάποιος στην δική του επικράτεια μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Άρα που έγινε αυτή η περίφημη «κινητικότητα»;

Ακριβώς το ίδιο επικαλέστηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star για να προσθέσει το εξής καταπληκτικό: Ότι «Ο φράχτης θα κατασκευαστεί πιο μέσα» με το αιτιολογικό ότι “αυτό θα μας επιτρέψει να κινηθούμε πιο γρήγορα”!

Προφανώς και αν τον κατασκεύαζε στην Θεσσαλονίκη ή τη Λαμία θα κινούνταν ακόμη πιο γρήγορα…

Τότε ποιος ο λόγος του φράχτη εάν δεν κατασκευαστεί στην γραμμή των συνόρων;

Για ποιο λόγο γίνεται η υποχώρηση του φράχτη προς τα μέσα;

Για ποιο λόγο δεν κατασκευάζεται στην συνοριογραμμή, όπως γίνεται σε όλες τις άλλες χώρες;

Πρόκειται για μια καθαρή υποχώρηση στις τουρκικές απειλές, “γκριζάροντας” ουσιαστικά με περιοχή.

«Τα σύνορα είναι δεδομένα. Δεν αλλάζουν και δεν μπορούν να αλλάξουν» διαμηνύει κατά τ’άλλα, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Ν.Δένδιας.

«Δεν έγινε τίποτα στην Τουρκία. Τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία είναι καθορισμένα. Η κοίτη του Έβρου μετακινείται. Υπάρχουν τμήματα ανατολικά του Έβρου που είναι ελληνικά, όπως και τμήματα δυτικά του Έβρου που είναι τουρκικά. Δεν είναι συνοριακή διαφορά. Είναι τεχνικό ζήτημα».

«Θα κάνουμε τον φράκτη στο νότιο τμήμα του Έβρου. Έχουμε ενημερώσει την Τουρκία. Το κάνουμε στο ελληνικό έδαφος, όπως έγινε και στο βόρειο τμήμα του Έβρου».

Όσον αφορά τις σχέσεις με τη γειτονική χώρα:

«Οι σχέσεις με την Τουρκία δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελα. Όχι με δική μας υπαιτιότητα. Θα πέσουν οι τόνοι, χωρίς καμία υποχωρητικότητα. Είμαστε σίγουροι για το δίκιο μας».

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα ακόμα και του βρετανικού Τύπου αποκάλυψαν ότι Τούρκοι στρατιώτες είχαν καταλάβει σημείο του νότιου Έβρου, το οποίο ανήκει εντός της ελληνικής επικράτειας, χάρη στην αλλαγή της κοίτης του ποταμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ελληνικές αρχές έσπευσαν να υποβαθμίσουν το ζήτημα, κάνοντας λόγο για τεχνικό ζήτημα, το οποίο αφορά περίπου 16 στρέμματα γης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.