ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κ. Μητσοτάκης: Στο Ισραήλ θα είναι το πρώτο του ταξίδι μετά την άρση των μέτρων

Κ. Μητσοτάκης: Στο Ισραήλ θα είναι το πρώτο του ταξίδι μετά την άρση των μέτρων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Αυτό θα είναι το πρώτο του ταξίδι μετά την άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η επίσκεψη αναμένεται για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστεί ακριβής ημερομηνία.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», το ταξίδι του πρωθυπουργού επέρχεται εν μέσω της απόφασης της Τουρκίας να προχωρήσει στη χορήγηση αδειών για έρευνες υδρογονανθράκων στα έξι ναυτικά μίλια από τα ελληνικά νησιά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει τη στήριξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο και της συμμαχίας των δύο χωρών.

Στο μεταξύ, ο κ. Μητσοτάκης, το απόγευμα της Τετάρτης, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις, σεβόμενη το διεθνές δίκαιο. Ανέφερε επίσης, ότι η Αθήνα δεν επιθυμεί την ένταση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί και αυτή η ένταση.

Πρόσθεσε δε ότι η στήριξη της Ευρώπης στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη και επεσήμανε πως «η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία των συνόρων όλης της ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση κλιμακώθηκε σημαντικά, μετά την απόφαση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Τουρκίας να ζητήσει άδειες για την έναρξη ερευνών σε θαλάσσια οικόπεδα, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση έξι ναυτικών μιλίων από τις ελληνικές ακτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι έρευνες αυτές εδράζονται στην πάγια θέση της Τουρκίας περί μη αναγνώρισης του δικαιώματος των νησιών για την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας. Επομένως, θεωρεί ότι τα ελληνικά νησιά δεν διαθέτουν δικαιώματα πέραν των έξι μιλίων, δηλαδή πέραν των χωρικών υδάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.