ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπ. Ενέργειας Κ.Χατζηδάκης: Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία με Τουρκία για μειωμένη επήρεια των ελληνικών νησιών στην ΑΟΖ

Υπ. Ενέργειας Κ.Χατζηδάκης: Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία με Τουρκία για μειωμένη επήρεια των ελληνικών νησιών στην ΑΟΖ

Ο υπουργός Ενέργειας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης σε ραδιοφωνική εκπομπή δήλωσε σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου για «διάλογο με την Ελλάδα» και πιθανή συμφωνία για τις ΑΟΖ ότι: «Αν η Τουρκία θέλει διάλογο με βάση τις αρχές της συμφωνίας που υπέγραψε η Ελλάδα με την Ιταλία για οριοθέτηση ΑΟΖ, ιδού. Ας κάτσουμε να συζητήσουμε. Αν δεν το κάνει θα δείξει την αναξιοπιστία της».

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο Κ.Χατζηδάκης έκανε αυτή τη δήλωση, καθώς την Κυριακή στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά όπου δήλωσε: «Εάν η Τουρκία θέλει μια συμφωνία παρόμοια με εκείνη που έχουμε συνάψει με την Ιταλία, είμαστε εδώ για να την συζητήσουμε»

https://twitter.com/K_Hatzidakis/status/1274588216272793601?s=20

Ουσιαστικά ο κ.Χατζηδάκης έθεσε ως βάση μιας συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας την μειωμένη επήρεια των ελληνικών νησιών όπως έγινε και στη συμφωνία με την Ιταλία, το πόσο μειωμένη θα είναι αυτή η επήρεια θα είναι και το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης.

Υπενθυμίζουμε πως στη ελληνοϊταλική συμφωνία, οι Στροφάδες είχαν επήρεια 30% και οι Διαπόντιες νήσοι επήρεια 70%

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση συζητούσε για μειωμένη επήρεια των νησιών και με την Αίγυπτο, με το Κάιρο όμως να απορρίπτει την ελληνική πρόταση για μειωμένη επήρεια σε Κάρπαθο, Ρόδο, Κρήτη και Καστελόριζο ζητώντας ακόμα μεγαλύτερες παραχωρήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.