Ο Στέλιος Πέτσας κλήθηκε να πάρει θέση για τις καταγγελίες εργαζομένων περί μη καταβολής του Δώρου Πάσχα, ενώ έχουν περάσει ήδη δύο ημέρες από την καταληκτική ημερομηνία καταβολής του.

Το Δώρο Πάσχα έπρεπε να καταβληθεί έως την Τρίτη, 30 Ιουνίου, αλλά κάποιοι εργαζόμενοι δεν είδαν ποτέ τα χρήματα να μπαίνουν στο λογαριασμό τους. Ο Στέλιος Πέτσας υπενθύμισε πως είναι υποχρέωση των εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα και υπάρχουν «συνέπειες» (διοικητικό πρόστιμο, αυτόφωρο). Παράλληλα, παρέπεμψε στους ελέγχους του ΣΕΠΕ, αναφέροντας πως η κυβέρνηση θα περιμένει και θα τοποθετηθεί ξανά εάν χρειαστεί.

«Ξέρετε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση. Ξέρετε, επίσης, από τα προηγούμενα χρόνια ότι είναι υποχρεωτική η καταβολή του Δώρου Πάσχα, αλλιώς υπάρχουν πολύ σοβαρές συνέπειες, για τις οποίες επιλαμβάνεται το ΣΕΠΕ, προκειμένου να υπάρχει σωστή εφαρμογή των κανόνων των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα μας», ανέφερε αρχικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Επομένως, περιμένουμε το επόμενο διάστημα να δούμε τι θα γίνει με αυτό το ζήτημα, καθώς η προθεσμία έληξε στις 30/06, και αναλόγως θα τοποθετηθούμε ξανά, εάν χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση, το ΣΕΠΕ κάνει τη δουλειά του».