ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ν. Χατζηδάκης: «Δεν έχουμε σκοπό να πάμε σε εκλογές τώρα – Έχει θετικό απολογισμό η κυβέρνηση»

Ν. Χατζηδάκης: «Δεν έχουμε σκοπό να πάμε σε εκλογές τώρα – Έχει θετικό απολογισμό η κυβέρνηση»

Στα σενάρια εκλογών αναφέρθηκε εκ νέου ο υπουργός Ενεργείας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

“Δεν έχουμε σκοπό να πάμε σε εκλογές τώρα. Θα πάμε σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας, το ξεκαθάρισε σήμερα ξανά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Αυτό είναι δεδομένο, νομίζω ότι αν πάμε σε εκλογές τώρα το όποιο κεφάλαιο αξιοπιστίας έχει συγκεντρωθεί για την κυβέρνηση θα περιοριστεί, διότι το κεφάλαιο αξιοπιστίας έχει συγκεντρωθεί λόγω σοβαρότητας στη διαχείριση των υποθέσεων. Πράγμα το οποίο νομίζω κάνει και μία διαφορά σε σχέση με πώς χειριζόταν διάφορες υποθέσεις η προηγούμενη κυβέρνηση. Σε σχέση με το ποια θέματα θέλουμε να αναδείξουμε ή όχι, θέλω να σας πω ότι έτσι όπως έχει έρθει η κατάσταση, με τον χειρισμό των πραγμάτων στην οικονομία, στον κορωνοϊό, στα ζητήματα με την Τουρκία, η κυβέρνηση έχει έναν πολύ θετικό απολογισμό και επομένως δεν έχει ανάγκη να καταφεύγει δείχνοντας για το ένα ή για το άλλο θέμα στην αντιπολίτευση. Απλώς λόγω διαφορών και ανοικτών λογαριασμών που έχει η προηγούμενη κυβέρνηση με επιχειρηματικά συμφέροντα και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής προκύπτουν αυτά τα θέματα και έρχεται η ίδια η πραγματικότητα και οι χειρισμοί που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την εκδικούνται”, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

“Από τη μία πλευρά έχουμε αποκαλύψεις από την πλευρά Μιωνή και τις έχουμε για πολύ συγκεκριμένους λόγους, υπήρχε όλο αυτό που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και της πλευράς Μιωνή… Από την άλλη πλευρά, υπήρχαν οι σχέσεις Καλογρίτσα – ΣΥΡΙΖΑ που επίσης όπως και να τις ερμηνεύει κανείς δεν μπορεί να τις αρνηθεί κάποιος. Ο κ. Καλογρίτσας σήμερα τοποθετούμενος ο ίδιος με τον τρόπο που τοποθετείται δείχνει προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε: “Χωρίς αμφιβολία με αυτή την άνευ προηγουμένου κρίση κανένας δεν μπορεί να πει και εδώ και στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες, είναι αδύνατον να μην υπάρξουν συνέπειες. Φαίνεται ήδη στον τουρισμό και θα συνέβαινε με κάθε κυβέρνηση προφανώς όπως συμβαίνει με κυβερνήσεις διαφορετικών χρωμάτων σε όλη την Ευρώπη. Εμείς προσπαθούμε να απαλύνουμε όσο περισσότερο γίνεται τις συνέπειες της κρίσης με τα επιδόματα τα οποία έχουν δοθεί, με την επιστρεπτέα προκαταβολή, με την προσπάθεια να στηριχθούν επιχειρήσεις, νοικοκυριά, εργαζόμενοι και ταυτόχρονα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε η Ελλάδα να κάνει ένα δυναμικό rebound από το 2021. Και πιστεύουμε βαθύτατα ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί διότι η χώρα έχει αξιοπιστία, διότι προωθούνται μεταρρυθμίσεις και διότι έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα για επενδυτικές ευκαιρίες. Είμαι αισιόδοξος για το 2021 υπό την προϋπόθεση ότι σε ολόκληρο τον πλανήτη θα ελεγχθεί όπως αναμένουμε σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον αυτή η κρίση με τον κορωνοϊό”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.