Α.Γεωργιάδης: «Με τη σιωπή του ο Ν.Παππάς αποδέχεται τις καταγγελίες του Καλογρίτσα»

Α.Γεωργιάδης: «Με τη σιωπή του ο Ν.Παππάς αποδέχεται τις καταγγελίες του Καλογρίτσα»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνεντεύξεώς του, υποστήριξε ότι «με τη σιωπή του ο Νίκος Παππάς αποδέχεται τις καταγγελίες του Καλογρίτσα».

Μάλιστα, τόνισε ότι το γεγονός ότι ο Νίκος Παπάς δεν έχει αντιδράσει στα όσα του καταγγέλλει ο Χ. Καλογρίτσας για τα 3 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία μεσολάβησε προκειμένου ο επιχειρηματίας να μπει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, δείχνει ότι «φοβάται την εμφάνιση νέων αποδεικτικών στοιχείων».

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Χ. Καλογρίτσα, ο Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι Τσίπρας και Παππάς ήθελαν να ελέγξουν το τηλεοπτικό τοπίο. «Εγώ φταίω ή η ΝΔ, ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχαν στο μυαλό τους να κάνουν τέτοια πράγματα;» είπε.

«Με ψάχνουν τρία χρόνια και δεν έχουν βρει τίποτα»

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι είναι ανόμοιες υποθέσεις.

«Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Με ψάχνουν 3 χρόνια και δεν έχουν βρει τίποτα και η εισαγγελέας Διαφθοράς στην απολογία της λέει ότι δεν έχει βρει τίποτα, γιατί αν είχε βρει θα μου είχε ασκήσει δίωξη. Εγώ αντιθέτως, επειδή η Novartis διασύρει το όνομά μου, έχω πάει στα δικαστήρια και έχω κάνει αγωγή.

​Από την άλλη, ο κ. Παππάς γιατί δεν έχει πάει τον κ. Καλογρίτσα στα δικαστήρια; Η λογική το λέει. Αν ο κ. Παππάς δεν πάει στα δικαστήρια τότε φοβάται ότι ο κ. Καλογρίτσας μπορεί να έχει κι άλλα αποδεικτικά στοιχεία, όπως ένα βίντεο το οποίο αν το εμφανίσει τώρα θα είναι παράνομο, ενώ αν το χρησιμοποιήσει τα δικαστήρια για την υπεράσπισή του θα είναι νόμιμο».

Γεωργιάδης: Η χθεσινή στάση του Τσίπρα δείχνει ότι ο Παππάς δεν ήταν μόνος

Κληθείς να απαντήσει αν θεωρεί ότι υπάρχει εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση, ο Αδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει μπροστά στηρίζει τον Παππά «αποδεικνύει ότι ο Παππάς δεν ήταν μόνος του».

​«Ο τότε υπουργός έκανε μια σειρά παράνομων πράξεων κατ’ εντολή Τσίπρα. Κάποια στιγμή θα τους καλέσει ο εισαγγελέας. Εδώ έχει βγάλει το Documento καταγραφές από το 2016 για πρώην υπουργό της ΝΔ τώρα.

Γιατί δεν τα έβγαλε επί Τσίπρα και να διερευνηθεί τότε αυτή η ιστορία; Ως προς αυτό το θέμα δεν γνωρίζω ποιος είναι, αλλά αν υπάρχει τέτοιο πράγμα, αυτός δεν έχει θέση στη ΝΔ.

​Όμως δεν μπορεί να συγκρίνεται μια προσωπική και ατομική συμπεριφορά, σε ιδιωτικά θέματα, έστω και παράνομα, με ότι έκανε ένας εν ενεργεία υπουργός κατά την άσκηση των κυβερνητικών του καθηκόντων, προσπαθώντας να στήσει έναν δημόσιο διαγωνισμό έχει καμία σχέση;

​Αυτό που αποκόμισα είναι ότι μόλις είδαν το πρωτοσέλιδο με τις καταγγελίες Καλογρίτσα, πήραν από το συρτάρι τις καταγραφές της ΕΥΠ. Δεν καταλαβαίνω γιατί δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από 3 χρόνια. Ακόμα κι αν δεν τα είχαν, ο Τσίπρας ως εποπτεύον της ΕΥΠ τα είχε» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση είναι αποδοτική, δεν υπάρχει λόγος για εκλογές

Αναφορικά με τον έναν χρόνο διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση είναι αποδοτική. «Πάει καλά και αυτό αποδεικνύεται από την εμπιστοσύνη του λαού στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει καλό ρυθμό, έχει κάνει πολλά και θα κάνει ακόμα πιο πολλά, αν και ο κορωνοϊός άλλαξε τις προτεραιότητες μας, αλλά ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες η Ελλάδα πάει καλά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σχολιάζοντας τα σενάρια διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Είμαι εξ αρχής κατά των πρόωρων εκλογών. Με δικαιώνει ο πρωθυπουργός με αυτά που είπε. Στην προσπάθεια μας να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας, ένα από αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι να παύσουμε να κάνουμε συνεχώς πρόωρες εκλογές. Οπότε εκλογές στο τέλος της τετραετίας, εκεί όπου ο κόσμος θα μας κρίνει δίκαια και θα πάμε παρακάτω».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.