Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μ. Χρυσοχοΐδη: «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κρύβεται»

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μ. Χρυσοχοΐδη: «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κρύβεται»

Επίθεση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για «υπεκφυγή», καθώς απέρριψε το αίτημα της Κουμουνδούρο για συνάντηση.

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μπορεί να κρύβεται από τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αλλά δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης απέρριψε το αίτημα για συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος, αποτελούμενη από τον γραμματέα της Κ.Ε και βουλευτή Επικρατείας, Πάνο Σκουρλέτη, τους βουλευτές Θεόδωρο Δρίτσα και Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον πρώην αν. υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Ρήγα, προκειμένου να τεθούν υπόψη του συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο που έδρασε χθες η ΕΛΑΣ στο Σύνταγμα, επιτιθέμενη στους διαδηλωτές οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνδικαλιστικών φορέων και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Σε περιπτώσεις όπως αυτή, όπου θέματα δημοκρατίας αξιώνουν απαντήσεις και ξεκάθαρες τοποθετήσεις, η σιωπή “δεν είναι χρυσός”, αλλά υπεκφυγή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Η πολιτική επιλογή της καταστολής από την πλευρά της κυβέρνησης και, κατά τα φαινόμενα, του αρμόδιου υπουργού, είναι καταδικασμένη να αποτύχει».

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης κάθε άλλο παρά κρύβεται. Για τη συγκεκριμένη συνάντηση -προσθέτουν- άλλαξαν τα δεδομένα και από εκεί που ήταν να γίνει η συνάντηση μεταξύ των κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Σκουρλέτη, έγινε γνωστό ότι θα συμμετέχουν οι κ.κ. Τζανακόπουλος, Ρήγας και Δρίτσας.

«Γέμισαν πάλι τον ανεμιστήρα με τη συνηθισμένη λάσπη»

Νωρίτερα, ανακοίνωση για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης. Αναλυτικά όλη ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Χθες, 9 Ιουλίου, ομάδες «αναρχικών», εκτός του κύριου σώματος των συγκεντρωθέντων σε πορεία διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο περί συναθροίσεων, που συζητείτο στη Βουλή, επετέθησαν με μολότοφ, ξύλα, σίδερα, πέτρες, στις αστυνομικές δυνάμεις.

Περισσότερες από 90 μολότοφ εκτοξεύθηκαν, καθώς και φωτοβολίδες ευθείας βολής. Δηλαδή απλά. Έγινε δολοφονική επίθεση.

Η Αστυνομία απάντησε με κινήσεις τακτικής και χημικά ακολουθώντας ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο.

Απάντησε τόσο αποτελεσματικά και τόσο γρήγορα, ώστε οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή, αδειάζοντας τα σακίδια και τις τσέπες από μολότοφ, για να μην συλληφθούν με αυτές. Έχουν ήδη περισυλλεγεί πάνω από 20 αχρησιμοποίητες μολότοφ.

Το σχέδιο των «αναρχικών» ήταν σαφές. Να κάψουν την πόλη, να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

Οι συγκρούσεις κράτησαν περίπου μια ώρα.

Η ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης διαταράχθηκε από τα δακρυγόνα και τις συγκρούσεις.

Όμως, με την αποτελεσματική επέμβαση της Αστυνομίας, και κυρίως με τη θέληση των συγκεντρωμένων, έγινε δυνατή η συνέχιση και ολοκλήρωσή της.

Τόσο στη συνεδρίαση της Βουλής, όσο και σε μετέπειτα δηλώσεις εκπρόσωποι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν επίμονα να φορτώσουν στην Αστυνομία τις ευθύνες για τα επεισόδια.

Κατήγγειλαν «προβοκάτσια, προσπάθεια διάλυσης της συγκέντρωσης» – Δ. Τζανακόπουλος, «απόπειρα διάλυσης του μπλοκ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ» – Ν. Βούτσης, «τόση βία είχαμε καιρό να δούμε» – Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, «προβοκατόρικη στάση με αστυνομικό με walkie-talkie και πολιτικά εντός Βουλής» – Ν. Βούτσης, «κατάφωρη αστυνομική βία» – Ρ. Δούρου, «όργιο καταστολής» – Γραφείο Τύπου.

Ανακοίνωσαν ενδεικτικό κατάλογο στελεχών που «υπέστησαν βία ή προπηλακίσθηκαν»

Επιστέγασμα. Ζήτησαν την παραίτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Γέμισαν πάλι τον ανεμιστήρα με τη συνηθισμένη λάσπη.

Η συγκέντρωση δεν διαλύθηκε, προστατεύθηκε. Διαλύθηκαν οι ομάδες με τις μολότοφ.

Δεν υπήρξε, παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, περίπτωση άσκησης βίας σε διαδηλωτή. Δεν υπάρχει πέρα από κάποια λίστα συμμετεχόντων που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, καμιά συγκεκριμένη καταγγελία, ούτε πειστήριο.

Ο κατά Βούτση «προβοκάτορας» του walkie talkie, είναι αστυνομικός σε υπηρεσία, που συντόνιζε τις δυνάμεις.

Η βία που είχε καιρό να δει ο Γραμματέας της νεολαίας, φαίνεται σε σχετικό βίντεο. Είναι η παρέμβαση, αστυνομικού, αποσπασμένου στη φύλαξη γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, που χειροδίκησε κατά συναδέλφου του και απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, που είχε επιτεθεί σε μέλη της ομάδας «ΔΡΑΣΗ». Κι ας διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναγνωρίσθηκε και εναντίον του σχηματίσθηκε δικογραφία. Με εντολή εισαγγελέα κρατείται και παραπέμπεται αύριο με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Η κατάφωρη αστυνομική βία της Ρ. Δούρου είναι μια φωτογραφία αμυχών στα πόδια, χωρίς αναφορά.

Φυσικά δεν είδε η Ρ. Δούρου, ούτε άλλος στον ΣΥΡΙΖΑ το καμένο από μολότοφ κράνος που προστάτεψε έναν αστυνομικό από τα χειρότερα. Έχει μόνο εγκαύματα στο πρόσωπο.

Το «όργιο καταστολής» είναι οι 90 μολότοφ που δέχθηκαν και η προσπάθεια της Αστυνομίας να απωθηθούν και συλληφθούν οι «αναρχικοί».

Η χθεσινή δράση της Αστυνομίας είναι μια νίκη της νομιμότητας. Προστάτεψε την πόλη. Περιφρούρησε τη συγκέντρωση. Σε πείσμα όσων φαντάζονται εκτροπές, βία και προβοκάτσιες.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τόσα ψέματα για την αστυνομία; Γιατί με κάθε ευκαιρία, αντιστρέφει την πραγματικότητα, κατασκευάζει σενάρια κατάχρησης εξουσίας και ανακαλύπτει δράσεις εναντίον του;

Τελικά τι συμβαίνει; Χρειάζεται αναρχικούς, βία, αναμπουμπούλα, τα φαντάσματα και τα στερεότυπα άλλων επώδυνων εποχών για να βρει εχθρό ο ΣΥΡΙΖΑ, να νομιμοποιήσει τις απόψεις του και να δικαιολογήσει τη στάση του;

Είναι μόνος του σε αυτό τον κατήφορο, στο κυνήγι και την αναβίωση του παρελθόντος. Δεν έχει η Ελλάδα καμιά πολυτέλεια να ζει στο χθες και να ξύνει υπαρκτές μεν, αλλά παλιές πληγές.

Η σελίδα γύρισε σε μια δημοκρατία με αντιπάλους χωρίς εχθρούς, που θέλει κουράγιο, ανοχή, μέτρο, ψυχραιμία και δύναμη.

Η σελίδα γύρισε στη λογική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσα κι έξω από τη Βουλή.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.