Β.Κικίλιας: «Αν αυξηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού οι πολίτες άνω των 65 ετών θα στέλνουν SMS για να βγουν από το σπίτι»

Β.Κικίλιας: «Αν αυξηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού οι πολίτες άνω των 65 ετών θα στέλνουν SMS για να βγουν από το σπίτι»

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μίλησε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή και αποκάλυψε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να επιβάλλει νέους περιορισμούς κατά των Ελλήνων πολιτών για τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα να «κλειδώσει» τους πολίτες άνω των 65 ετών στα σπίτια τους, επιτρέποντάς τους να βγαίνουν μόνο με δήλωση ή SMS!

Ο υπουργός Υγείας, ανέφερε πως δύσκολα θα οδηγηθούμε ένα νέο γενικό lockdown, ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο σε ένα νέο κύμα κορωνοϊού να υπάρξουν περιοριστικά μέτρα κατά ορισμένων ομάδων.

«Εμείς θα μελετήσουμε πώς θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες.Εάν πρέπει λοιπόν οι άνω των 65 -λέτε εσείς- να στέλνουν SMS όπως στέλναμε πέρυσι όλοι ή να συμπληρώνουν χαρτί, ναι, θα το κάνουμε. Εάν θα πρέπει να δώσουμε άδεια για αυτούς οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και δουλεύουν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, ναι, θα το κάνουμε. Θα προστατεύουμε αυτούς που κινδυνεύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε επίσης πως -όταν θα είναι έτοιμο- το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά θα υπάρχει ισχυρή σύσταση εμβολιασμού. Όπως είπε, από κοινού η ευρωπαϊκή οικογένεια προχωρά σε συνεργασίες με εταιρίες και πανεπιστήμια και προφανώς θα υπάρχει ιεράρχηση για εκείνους που θα πρέπει να προστατευτούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι μεγάλοι σε ηλικία συμπολίτες μας και οι υπέργηροι, οι ευπαθείς ομάδες, αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις πρώτα απ όλα για να εμβολιαστούν», είπε ο υπουργός Υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.