ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκλιπαρεί ο Κ.Μητσοτάκης την ΕΕ: «Να φανείτε συνεπείς στις δεσμεύσεις σας για την αντιμετώπιση της Τουρκίας»

Εκλιπαρεί ο Κ.Μητσοτάκης την ΕΕ: «Να φανείτε συνεπείς στις δεσμεύσεις σας για την αντιμετώπιση της Τουρκίας»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να φανεί συνεπής στην εφαρμογή των αποφάσεων της και να «τιμωρήσει» την Τουρκία.

«Θα ενημερώσω τους συναδέλφους μου για τη νέα προκλητικότητα της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, την απαράδεκτη συμπεριφορά με την είσοδο του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την απόφαση για τα Βαρώσια.

​Η Τουρκία παραμένει συνεπής στην προκλητική συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια πρέπει να δείξει η Ευρώπη στην εφαρμογή των αποφάσεων που έχει ήδη λάβει, ώστε η συμπεριφορά της Τουρκίας να έχει τις ανάλογες συνέπειες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι εφόσον οι ειδικοί μας υποδείξουν την ανάγκη να πάρουμε πρόσθετα μέτρα τοπικού -το ξανατονίζω- τοπικού χαρακτήρα, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε για να περιορίσουμε την όποια τοπική διασπορά της επιδημίας.

Είχα την ευκαιρία να ζητήσω από τον Πρόεδρο Michel να προσθέσουμε στη συζήτησή μας και το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καίτοι δεν βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη. Και συμφώνησε ο Πρόεδρος Michel και το θέμα αυτό θα συζητηθεί αύριο.

Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου -όπως το έκανα ήδη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Κύπρο, με την πρόσφατη έξοδο του Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς και για την απαράδεκτη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα Βαρώσια, στην Κύπρο.

Δυστυχώς, η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική της και επιθετική της συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει, προκειμένου η συμπεριφορά αυτή -εφόσον συνεχιστεί- να έχει τις ανάλογες συνέπειες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο έχει ξεπεράσει κάθε όριο ο πρωθυπουργός συνεχίζει να εκλιπαρεί τους «συμμάχους» της Ελλάδας, ώστε να τιμωρηθεί η Τουρκία.

Πάντως σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ δεν αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, τουλάχιστον όχι ακόμα, καθώς η στάση της Γερμανίας είναι ξεκάθαρη «από Δεκέμβριο και βλέπουμε».

Η Αθήνα προσέρχεται στην Σύνοδο που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες με την ελπίδα πως η ΕΕ δεν θα αρκεστεί στα «λυπάμαι» και θα επιβληθούν κυρώσεις στη γείτονα χώρα.

Πάντως να αναφέρουμε ότι λίγες ώρες μετά την είσοδο του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα η Ευρωπαίοι επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία (υπόθεση Ναβάλνι) και στη Λευκορωσία, ενώ σε ότι αφορά την τουρκική προκλητικότητα αναλώθηκαν σε ένα απλό… «λυπάμαι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ελπίζουμε πως ο πρωθυπουργός θα επιδείξει μεγαλύτερη σθεναρότητα απ’ αυτή που προέβαλε πριν από λίγο καιρό, τότε που σύσσωμη η ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγω για επιτυχία και αποκλιμάκωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.