Ο Κ.Μητσοτάκης ανακοινώνει αύριο ολικό «λουκέτο» στην εστίαση στο 80% του πληθυσμού της χώρας (upd)

Ο Κ.Μητσοτάκης ανακοινώνει αύριο ολικό «λουκέτο» στην εστίαση στο 80% του πληθυσμού της χώρας (upd)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται αύριο να «τελειώσει» την εστίαση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όλες τις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές που αντιστοιχούν σε 80% των κατοίκων της χώρας

Το «χτύπημα» για τους επιχειρηματίες θα είναι τέτοιο που τα περισσότερα μπαρ, εστιατόρια και καφέ, απλά θα βάλουν «λουκέτο» καθώς είναι ήδη στο «χείλος της καταστροφής» από την περασμένη άνοιξη μετά την πρώτη καραντίνα και είναι σχεδόν απίθανο να ανακάμψουν. Μαζί με αυτά, «στον δρόμο» θα βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι.

Αυτό αναμένεται να είναι και το τελειωτικό χτύπημα για την ήδη «ετοιμοθάνατη» ελληνική οικονομία.

Τα μέτρα που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» και εκτός απροόπτου θα ανακοινώσει το Σάββατο ο πρωθυπυοργός είναι:

  • Κλείσιμο μπαρ, εστιατορίων και καφέ
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00
  • Απαγόρευση μετακίνησης από τις «πορτοκαλί» και τις «κόκκινες» περιοχές
  • Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλη τη χώρα
  • Αυξάνεται η τηλεργασία στο 50%

Όσον αφορά στον αθλητισμό, η πρόταση που είναι στο τραπέζι είναι να μπει λουκέτο στις αθλητικές δραστηριότητες πλην των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων.

Το ζήτημα αυτό θα είναι μέχρι και την τελευταία ώρα στο τραπέζι, καθώς η Πολιτεία θέλει να «διασφαλίσει» την ατομική άσκηση για τους πολίτες.


(Αρχικό κείμενο 19:05) Το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναβλήθηκε εξαιτίας του σεισμού στην Σάμο. Ο πρωθυπουργός αναμένεται αύριο να ανακοινώσει το ολικό κλείσιμο της εστίασης στις «πορτοκαλί» και στις «κόκκινες» περιοχές.

Το μέτρο του lockdown στην εστίαση θα περιλαμβάνει και στην Αττική που βρίσκεται στο επίπεδο συναγερμού «3»- πορτοκαλί. Παράλληλα, αναμένεται να γίνει υποχρεωτική παντού η χρήση μάσκας, ανεξαρτήτως επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή.

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter αφού αναφέρθηκε στον ισχυρό σεισμό στη Σάμο, έκανε γνωστο ότι οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο.

«Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο και την αναβολή του διαγγέλματός του για τα νέα μέτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.