ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εσπευσμένα στην Αρχιεπισκοπή ο Κ.Μητσοτάκης για να αποφύγει τον «ιερό πόλεμο» λόγω κλειστών εκκλησιών και Θεία Κοινωνίας

Εσπευσμένα στην Αρχιεπισκοπή ο Κ.Μητσοτάκης για να αποφύγει τον «ιερό πόλεμο» λόγω κλειστών εκκλησιών και Θεία Κοινωνίας

Ανήσυχος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την «κάθετη» θέση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος για να είναι τα Χριστούγεννα ανοικτές οι εκκλησίες και κυρίως ως προς τι θα σήμαινε το να μην είναι ανοικτές («Πόλεμος»!) έσπευσε να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στην Αρχιεπισκοπή, σήμερα το πρωί.

Του μετέφερε ότι «Θα κάνει ότι μπορεί» για να μην εμποδιστεί το προσκύνημα των πολιτών και η προσευχή τους στους Οίκους του Θεού, αλλά και να συνεχιστεί η Θεία Κοινωνία αλλά δεν έδωσε καμία υπόσχεση, αφού η θέση των «ειδικών» είναι διαφορετική.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του «ένιψε τα χείρας του» για την αντιδράσεις που τυχόν θα υπάρξουν, καθώς καλύπτει τόσο καιρό την κυβέρνηση στην υπόθεση των διώξεων που ασκούνται στους εκκλησιαζόμενους πολίτες και ιερείς, αλλά πλέον «Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά».

Οπως αποκάλυψε χθες το pronews.gr με επιστολή της προς τον πρωθυπουργού και τους συναρμόδιους υπουργούς, η Ιερά Συνόδος ξεκαθάρισε ότι «δεν θα ανεχθεί κλειστές Εκκλησίες τα Χριστούγεννα» και πως «Η Θεία Κοινωνία είναι “κόκκινη γραμμή” για τις σχέσεις κυβέρνησης-Εκκλησίας».

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι την ύπαρξη της επιστολή την έφερε στην δημοσιότητα ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, κατά πολλούς διάδοχος του Ιερώνυμου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Ένας συντηρητικός στις προσεγγίσεις του, νέος ιεράρχης, που κινείται όμως και αυτός, όπως και ο Ιερώνυμος στο κλίμα των «μη συγκρούσεων με την Πολιτεία».

Για έχει βγει «μπροστά» ο συγκεκριμένος, σημαίνει ότι το «σημείο βρασμού» στην Ιερά Σύνοδο βρίσκεται στο «κόκκινο» και όντως η κατάσταση είναι «στο κόκκινο»

«Να ξέρετε ότι η Ιερα Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς τους αρμοδίους, που λέμε ότι δεν θα ανεχτούμε την περίοδο των Χριστουγέννων να μείνουν οι ναοί κλειστοί» αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Γαβριήλ, εξηγώντας ότι «Η Εκκλησία έχει πλέον την γνώση και την εμπειρία να διαχειρίζεται την πανδημία».

Η επιστολή είναι συνάδει απόλυτα με την αίσθηση που υπάρχει στο εκλογικό σώμα της ΝΔ, αλλά όχι με τον «σοσιαλίζοντα» ή «ακραιονεοφιλελεύθερο» εσωτερικό πολιτικό κύκλο του Μαξίμου, βάσει των εισηγήσεων του οποίου λαμβάνει τις αποφάσεις ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης.

Αυτή την φορά η καλή προσωπική σχέση μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του Κ.Μητσοτάκη ίσως να μην είναι αρκετή για να λύσει το πρόβλημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως το πρόβλημα δεν θα λυθεί εύκολα, αλλά ελπίζεται σε ένα μήνα από σήμερα να «χαλαρώσει» για μερικές ημέρες η καραντίνα και να εκκλησιαστούν οι πολίτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.