Στον δρόμο προς τον όλεθρο: «Μέχρι και 19.000 νεκρούς τον Απρίλιο στην Ελλάδα» από το lockdown λένε οι Αμερικανοί

Στον δρόμο προς τον όλεθρο: «Μέχρι και 19.000 νεκρούς τον Απρίλιο στην Ελλάδα» από το lockdown λένε οι Αμερικανοί

«Ξεφεύγει» η κατάσταση στη χώρα σε ότι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, με την κυβέρνηση «να έχει χάσει την μπάλα» επιμένοντας σε εξωφρενικά σκληρά μέτρα, τα οποία δεν αποδίδουν, αλλά και την θνητότητα στους νοσούντες ηλικιών 65+ να έχει φτάσει στο 18% και τη συνολική θνητότητα επί των νοσούντων στο 3,4%.

Η χώρα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες θέσεις στην ΕΕ και η υποχώρηση των κρουσμάτων, μετά από επτά εβδομάδες σε καθεστώς lockdown υπολείπεται σαφώς της αναμενόμενης, ενώ οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως και οι τα κρούσματα στις ευπαθείς ομάδες.

Δηλαδή, τι άλλο χρειάζεται για να αντιληφθούν ότι το μοντέλο που ακολουθούν, το ίδιο ολέθριο μοντέλο που ακολούθησαν και οι χώρες της δυτικής Ευρώπης, οι οποίες δεν έχουν σχέση με τις ιδιαίτερες ελληνικές συνθήκες ή το κινεζικό μοντέλο των lockdown, έχει χρεοκοπήσει στην Ελλάδα;

Κι ενώ τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ λοιδορούσαν τον καθηγητή επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Στάνφορντ Γ.Ιωαννίδη που μιλούσε για 5.000-10.000 νεκρούς μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, λόγω της λάθος συνταγής των lockdown, μελέτη του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (Institute for Health Metrics and Evaluation) του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, για την Ελλάδα, μιλά για 12.325 νεκρούς έως τον Απρίλιο με πιθανότητα να φτάσουν και τους 19.000 νεκρούς!

Και μπορεί η αναγκαιότητα να «φαγωθεί» ο υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας να εντείνει τα εσωκομματικά κτυπήματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, αλλά η αλήθεια είναι ότι η εντυπωσιακή μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες είναι κυρίως αποτέλεσμα των μειωμένων τεστ, ενώ οι δείκτες θετικότητας εκτοξεύονται!

Η μείωση των τεστ και η διαφοροποίηση της αναλογίας rapid και pcr, αναπροσαρμόζουν τα δεδομένα ουσιαστικά και δίνουν ένα πλαστό αποτέλεσμα. Επίσης, ο ΕΟΔΥ επιμένει να μην δίνει στατιστικά στοιχεία του δείγματος.

Αποδεικνύοντας ότι τόσο καιρό κάποιοι εξαπατούν και «ανοιγοκλείνουν» την στρόφιγγα των τεστ για να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης

Όσο για τα εμβόλια, τι να πει κανείς από την ανεκδοτολογικού περιεχομένου προσέγγιση που επέλεξε η κυβέρνηση; Με τα σόου των εμβολιασμών του Κ.Μητσοτάκη και του Δ.Τσιόδρα να καταλήγουν σε επικοινωνιακά ναυάγια (για διαφορετικούς λόγους), με τα εμβόλια τη μία να μας δείχνουν ότι τα συνοδεύει ο… Στρατός και η ΕΛΑΣ και την άλλη να ααποκαλύπτεονται εικόνας που τα δείχνουν να ξεφορτώνονται σαν… βαλίτσες από το αεροσκάφος που τα μετέφερε;

Και «το γλυκό ήρθε κι έδεσε» σήμερα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ.Πέτσα να προσπαθεί να δικαιολογήσει την ανυπαρξία εμβολίων για τον πληθυσμό (αν θεωρήσουμε, πάντα, ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή) λέγοντας ότι «Ποτέ δεν μίλησε για δύο εκατομμύρια εμβολιασμών τον μήνα»!

Να θυμηθούμε τι είχε δηλώσει στις 3 Δεκεμβρίου; «Το ένα μετά το άλλο μια σειρά εμβόλια μπαίνουν στη διαδικασία τελικής έγκρισης και θα είναι στη χώρα μας τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου, την ίδια στιγμή που θα πάνε στις άλλες χώρες της ΕΕ, με την ίδια αναλογία ως προς τον πληθυσμό και με το ίδιο κόστος, μέρος του οποίου θα καλύψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ήδη δημιουργούνται 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε ο εμβολιασμός να αρχίσει μετά την πρώτη παραλαβή. Εκτιμάται ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως περίπου 2.117.440 πολίτες. Αν έρθουν περισσότερα εμβόλια τον ίδιο μήνα μπορεί, εφόσον χρειαστεί, να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου για τη δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων».

Και η Ελλάδα έχει παραλάβει σε αναλογία πληθυσμού λιγότερα εμβόλια και από την… Μάλτα και το νούμερο των 2.117.440 δεν προβλέπεται να το φτάσει ούτε τέλος Μαΐου!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και τώρα, τι γίνεται; Ανασχηματισμός! Θα χρεώσουν στο νην υπουργό Υγείας Β.Κικίλια το φιάσκο και νομίζουν ότι θα προχωρήσουν χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Σε πολύ λίγο χρόνο θα αντιληφθούν ότι αυτό που βλέπουν δεν είναι «το φως στο τέλος του τούνελ», αλλά «κομήτης» στο κεφάλι τους…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.