Επιχαίρουν οι Γερμανοί για την πρόταση Κ.Μητσοτάκη για εμβολιασμό ως προϋπόθεση ελεύθερης διακίνησης των ανθρώπων!

Επιχαίρουν οι Γερμανοί για την πρόταση Κ.Μητσοτάκη για εμβολιασμό ως προϋπόθεση ελεύθερης διακίνησης των ανθρώπων!

H γερμανική σκανδαλοθηρική Bild είχε ως πρωτοσέλιδο την πρωτοφανή πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την υιοθέτηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, άρα την θέσπιση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό ως προϋπόθεση για ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων.

Μια σχετική πρόταση έφτασε την Τρίτη στο τραπέζι της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισύναψε μάλιστα στην επιστολή του και ένα σχέδιο για το σχετικό πιστοποιητικό της ΕΕ.

Το πρωτοσέλιδο κεντρικό θέμα της σημερινής BILD παραπέμπει σε ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας στην Αθήνα Λιάνας Σπυροπούλου και του δημοσιογράφου Albert Link με τίτλο «Πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού – Θα γίνει η κάρτα εμβολιασμού το νέο διαβατήριο;»

Η πρόταση-κλειδί της επιστολής προς την «αγαπητή Ursula» (βρίσκεται στη διάθεση της Βild) εννέα ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ειδική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τον κορωνοϊό: «Όσοι έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα. Αυτό θα είναι και ένα θετικό κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα ενθαρρυνθούν να εμβολιαστούν, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η επιστροφή στην κανονικότητα».

Αλλά και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων υποστήριξε πως στηρίζει την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για πιστοποιητικό ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων.

Ο κ. Βέμπερ υπογράμμισε ότι στηρίζει την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για πιστοποιητικό εμβολιασμού σημειώνοντας πως «η εναλλακτική σε μία ευρωπαϊκή προσέγγιση μέσα από αυτό το πιστοποιητικό θα ήταν ένας εθνικός κατακερματισμός, όπου ο καθένας προσεγγίζει το θέμα με τον δικό του τρόπο. Έχοντας στο μυαλό την ελευθερία κίνησης στην Ευρώπη είναι σημαντικό να έχουμε ευρωπαϊκή προσέγγιση σε αυτό».

Δείτε το δημοσίευμα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.