Ο Κ.Μητσοτάκης είχε ψηφίσει την προμήθεια εμβολίων απευθείας από εταιρείες – Το σχετικό ΦΕΚ

Ο Κ.Μητσοτάκης είχε ψηφίσει την προμήθεια εμβολίων απευθείας από εταιρείες – Το σχετικό ΦΕΚ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ψηφίσει τροπολογία μέσα από την οποία το υπουργείο Υγείας δύναται να προμηθεύεται τα εμβόλια απευθείας από τις εταιρείες.

Την ώρα που οι ευρωπαϊκές χώρες περιμένουν από την Pfizer οι χώρες που δεν ανήκουν στην Ένωση και προμηθεύονται μόνες τους τα εμβόλια προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τους εμβολιασμούς.

Χαρακτηριστικά παράδειγμα είναι και η Ουγγαρία, η οποία αν και ανήκει στην ΕΕ, συμφώνησε τόσο με τη Ρωσία για την αγορά του Sputnik V, όσο και με την Κίνα για την αγορά του εμβολίου της Sinopharm, γιατί όπως είπε η Βουδαπέστη… «αυτά που θέλει η ΕΕ φτάνουν αργά».

Την ίδια ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμένει στο να ακολουθεί τις επιταγές της ΕΕ, λέγοντας συνεχώς πως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Εκτός από τα εμβόλια το ίδιο ισχύει και για το φάρμακο για τον κορωνοϊό, στο οποίο οι «ειδικοί» του υπουργείου Υγείας έχουν κάνει έντονη επίθεση.

https://www.vimeo.com/500876670

Σύμφωνα με όσα είπε όμως ο Αλέξης Τσίπρας η κυβέρνηση του Μητσοτάκη έχει ψηφίσει τροπολογία μέσα από την οποία μπορεί να προμηθεύεται εμβόλια απευθείας από εταιρείες.

«Στις 23 Δεκεμβρίου, με τροπολογία ήρθατε να διασφαλίσετε τη δυνατότητα απευθείας διαπραγμάτευσης του υπουργείου Υγείας με παραγωγό φαρμακευτική εταιρία εν όψει της επιτακτικής ανάγκης προστασίας της δημόσιας υγείας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Επί λέξει διαβάζω: Το υπουργείο Υγείας δύναται να προμηθεύεται τα εμβόλια είτε μέσω του ενιαίου μηχανισμού στήριξης είτε με απευθείας προμήθεια από παραγωγό φαρμακευτική εταιρία».

Η πρόβλεψη υπάρχει στην παράγραφο β του άρθρου 53 του νόμου 4764/2020 που αναφέρεται στη διαδικασία προμήθειας εμβολίων κατά του κορωνοϊού COVID-19 για τις ανάγκες της χώρας.

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να κάνει κατά την ομιλία του φτηνό χιούμορ λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να «κρατικοποιήσει την Pfizer», αναφερόμενος στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αγοράσει η ΕΕ τις πατέντες των εμβολίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το ΦΕΚ στον σύνδεσμο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.