ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απίστευτες απειλές Β.Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς: «Αν σε 48 ώρες δεν έρθετε 200 εθελοντικά στο ΕΣΥ θα σας επιτάξω!»

Απίστευτες απειλές Β.Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς: «Αν σε 48 ώρες δεν έρθετε 200 εθελοντικά στο ΕΣΥ θα σας επιτάξω!»

Σε δηλώσεις ενδεικτικές του πανικού που βρίσκεται η κυβέρνηση προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος απείλησε τους ιδιώτες γιατρούς πως αν δεν έρθουν να δουλέψουν εθελοντικά στο ΕΣΥ σε 48 ώρες θα τους φέρει με το ζόρι μέσω επίταξης!

«Έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στην δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες, να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης. Αν 200 ιατροί δεν ανταποκριθούν, θα εισηγηθώ τη λήψη του μέτρου της επίταξης στον πρωθυπουργό».

Άραγε πως θα φέρουν στην κυβέρνηση τους ιδιώτες γιατρούς να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους τσάμπα στο ΕΣΥ; Με αλυσίδες; Βέβαια αν η κυβέρνηση δεν είχε δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ ίσως είχε εξοικονομήσει χρήματα για να προσλάβει γιατρούς. Θα μπορούσε για παράδειγμα να επιτάξει τηλεοπτικό χρόνο και διαφημιστικό χώρο σε σάιτς.

«Είμαστε στο χειρότερο σημείο, με ρεκόρ κρουσμάτων μετά από ρεκόρ τέστινγκ», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι «ο αριθμός είναι από μόνος του αρκετός για να πιστοποιήσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το σύστημα υγείας».

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι «το τέλος της κρίσης είναι κοντά, η πορεία των εμβολιασμών είναι το κλειδί, θα επιτευχθεί ανοσία στις μεγαλύτερες ηλικίες και στις ευπαθείς ομάδες».

Επισήμανε ότι έχουν διεξαχθεί 1.340.000 εμβολιασμοί, προσθέτοντας ότι μόνον εντός του Απριλίου θα ξεπεράσουμε το 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε ακόμα τον αριθμό των εμβολίων της Johnson & Johnson.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι ΜΕΘ Covid στην Αττική ανέρχονται σε 381 από 229 που αριθμούσαν πριν ένα μήνα.

Αναφερόμενος στο ΕΣΥ τόνισε ότι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περνά στην επόμενη φάση για την Αττική. «Όλη η Ελλάδα είναι και πάλι ένα ενιαίο σύστημα. Όπου και όταν χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές ασθενών. Συνολικά ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί παραχωρεί στην Αττική άλλες 550 κλίνες», είπε και γνωστοποίησε τα εξής:

450 Non Covid:

  • Το Hellenic Health Care Group άλλες 300 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Το ΙΑΣΩ ΑΕ Group άλλες 100 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Ο Όμιλος Αθηνών άλλες 50 με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

100 κλίνες Covid και αναλυτικά

  • Ο Όμιλος Ευρωκλινική Αθηνών 60, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Ο Όμιλος Βιοιατρική 40, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Προτίθενται δε, άλλες 10 ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα.
  • Παραχωρούνται στο ΕΣΥ και φτάνουμε έτσι από τις 130 στην Αττική φτάνουμε στις 140.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.