Μαξίμου, ΥΠΟΙΚ & ΥΠΕΞ παρέβησαν το νόμο και «ξέχασαν» να βάλουν μεσίστια τη σημαία τη Μεγ. Παρασκευή (βίντεο)

Μαξίμου, ΥΠΟΙΚ & ΥΠΕΞ παρέβησαν το νόμο και «ξέχασαν» να βάλουν μεσίστια τη σημαία τη Μεγ. Παρασκευή (βίντεο)

Κανονικά επηρμένη κυματίζει η ελληνική σημαία στην έδρα της κυβέρνησης, το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και στα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών, παρ’ ότι, σύμφωνα με το νόμο, τη Μεγάλη Παρασκευή οι σημαίες στα δημόσια κτίρια επαίρονται μεσίστιες.

Η νομιμότητα, με την οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι περί αυτόν θα μας τάραζαν, όπως φαίνεται για άλλη μια φορά πάει περίπατο, όταν αγγίζει της ευαίσθητες χορδές της ιδεοληψίας που κυριαρχεί μέσα στο κυβερνητικό μέγαρο.


Πιο συγκεκριμένα, η παράγραφος 6 του άρθρου 2 του Νόμου 851/1978 αναφέρει:

«Κατά την ημέραν της Μεγάλης Παρασκευής αι Σημαίαι της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του παρόντος επαίρονται μεσιστίως, κατά δε τας ημέρας Εθνικού ή Δημοσίου πένθους επαίρονται μεσιστίως, κατόπιν εντολής του Υπουργού Εσωτερικών, αι Σημαίαι των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 2 και αι του άρθρου 3 του παρόντος.»

Οι σημαίες ως εκ τούτου, που σήμερα θα έπρεπε να κυματίζουν μεσίστιες μέχρι τη δύση του ηλίου είναι σύμφωνα με το συγκεκριμένο νόμο και το άρθρο 1, παρ.2 οι ακόλουθες:

  1. Της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της Βουλής των Ελλήνων.
  2. Των Υπουργείων.
  3. Των Πρεσβευτικών και Προξενικών Αρχών.
  4. Των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων.
  5. Των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Εκπαιδευτηρίων εν γένει.
  6. Των Μονάδων, Καταστημάτων και Στρατοπέδων του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Αεροπορίας.
  7. Των Πολεμικών Πλοίων.
  8. Των Συμμαχικών Στρατηγείων εις ά υπηρετεί προσωπικόν των Ενόπλων Δυνάμεων.
  9. Των Εμπορικών Πλοίων.

Η στάση αυτή από πλευράς της κυβέρνησης και των εν λόγω Υπουργείων – δεν είμαστε σε θέση βέβαια να τα ελέγξουμε όλα – μαρτυρά, αν μη τι άλλο, την περιφρόνηση, τόσο των νόμων του κράτους, όσο και της προμετωπίδας του Συντάγματος των Ελλήνων που υπογραμμίζει την άρρηκτη σχέση του Ελληνικού Κράτους με την Ελληνική Ορθόδοξο Εκκλησία.

Δε θα ήταν μάλιστα παράλογο να εικάσουμε και πρόθεση στην υποτιθέμενη «παράλειψη». Και γιατί να μην το κάνει κανείς αυτό, βλέποντας την εμμονική στάση της κυβέρνησης έναντι της τελέσεως των θρησκευτικών καθηκόντων της συντριπτικής πλειονότητος των Ελλήνων πολιτών. Κι αυτό, την ώρα που στις προτεραιότητές της, καθ’ ομολογίαν και του Υπουργού Εξωτερικών είναι η έναρξη της λειτουργίας του ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό.

Αντίστοιχη δυστυχώς, ήταν η εικόνα και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την ιστορία ωστόσο, και για να μην αδικήσουμε κανέναν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pronews.gr, μεσίστια ήταν η σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Βουλή των Ελλήνων και στο Υπουργείο Εσωτερικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.