Η κυβέρνηση ετοιμάζει λίστα υποχρεωτικών εμβολιασμών: Αυτοί παίρνουν σειρά μετά την ΕΜΑΚ – Δείτε αν είστε μέσα! (upd)

Η κυβέρνηση ετοιμάζει λίστα υποχρεωτικών εμβολιασμών: Αυτοί παίρνουν σειρά μετά την ΕΜΑΚ – Δείτε αν είστε μέσα! (upd)

(Ανανέωση 15:30) Η κυβέρνηση, η οποία έχει αποδείξει πολλάκις τον αυταρχισμό της αλλά και το ότι βλέπει τους πολίτες σαν «υπηκόους» (στην καλύτερη) και όχι σαν μέλη μιας σύγχρονης κοινωνίας, αντί να χτίσει την εμπιστοσύνη και να φέρει κι άλλα εμβόλια στρέφεται σε λίστα υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Το «πρώτο αίμα» ήταν οι άνδρες της ΕΜΑΚ, αλλά αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι, καθώς τα εμβολιαστικά κέντρα κοντεύουν να «αραχνιάσουν».

Αυτές είναι κάποιες από τις άλλες κατηγορίες εργαζομένων που – σύμφωνα με πληροφορίες – θα ενταχθούν στη λίστα υποχρεωτικού εμβολιασμού που θα καταρτίσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ειδικούς.

Σε αυτή τη λίστα αναμένεται για αρχή να είναι οι :

  • Υγειονομικοί
  • Εργαζόμενοι στα ΚΕΠ
  • Αστυνομικοί
  • Εργαζόμενοι σε γηροκομεία
  • ΕΜΑΚ

Όσοι θα βρίσκονται στη λίστα θα πρέπει να εμβολιαστούν μέχρι μία συγκεκριμένη ημερομηνία, σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίζουν σοβαρές κυρώσεις.

Όλα δείχνουν πάντως πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κάτι που αναμένεται να γίνει σταδιακά, με την πρόσθεση όλων και περισσότερων κατηγοριών «στη λίστα».

Παράλληλα θα εξεταστούν νομοθετικές παρεμβάσεις να γίνει και πιο εύκολο στον ιδιωτικό τομέα να μπορεί ο εργοδότης να απαιτεί τον εμβολιασμό των υπαλλήλων του.


(Αρχικό κείμενο 8:38) Παρά τα όσα διατυμπάνιζε προ λίγων μηνών ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η κυβέρνηση μάλλον αδιαφορεί για το Σύνταγμα και ήδη έχουμε τους πρώτους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όπως σας είχε αναφέρει πρώτο το pronews.gr η κυβέρνηση ετοιμάζει τεχνάσματα για να αναγκάσει τους πολίτες για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, καθώς αλλιώς η ζωή τους θα είναι αρκετά δύσκολη.

Από χθες τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο και αφορά τις οκτώ ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκεί που οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν διορία μέχρι τις 11 Ιουνίου για να εμβολιαστούν, εφόσον το επιθυμούν (!), αλλιώς… θα αντικατασταθούν από ήδη εμβολιασθέντες (άραγε που θα βρεθεί τόσο ειδικό προσωπικό αν αρνηθούν;).

Προφανώς τα ΕΜΑΚ δεν πρόκειται να είναι οι τελευταίοι υπάλληλοι που θα αναγκαστούν να εμβολιαστούν με έμμεσους τρόπους (καθώς οι άμεσοι απαγορεύονται ρητά από το Σύνταγμα).

Στο pronews.gr σας είχαμε αναφέρει πρώτοι πως το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να κάνει υποχρεωτικούς (ουσιαστικά) τους εμβολιασμούς σε υγειονομικούς και μερικές ακόμα ομάδες εργαζομένων (η μία αποδείχθηκε πως είναι τα ΕΜΑΚ).

Όπως ανέφερε και ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, με την απόφαση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στα ΕΜΑΚ «ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρο το δημόσιο τομέα».

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως όλο το σχέδιο θα εκπονηθεί μέσα στο καλοκαίρι και θα ανακοινωθεί πριν τον Σεπτέμβριο. Η κυβέρνηση ουσιαστικά θα ανακοινώσει ποια θα είναι τα -καταρχήν- «προνόμια» των εμβολιασμένων, αλλά και ποιες κατηγορίες εργαζομένων θα ακολουθήσουν τα ΕΜΑΚ.

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες εργαζομένων, είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν οι υγειονομικοί, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως κάτι τέτοιο θα ισχύσει και για αρκετούς εργαζομένους σε Σώματα Ασφαλείας, αλλά και στον τουρισμό. Να τονίσουμε πως ήδη στον τουρισμό έχουν ξεκινήσει οι άτυποι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, καθώς πολλοί εργοδότες ζητούν από τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν, αλλιώς δεν τους προσλαμβάνουν.

Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση των λοιμωξιολόγων εδώ και καιρό βρίσκεται σε συζητήσεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, αλλά όπως είπε δεν ήξερε προς τα που θα προχωρήσει.

Ενώ λίγη ώρα αργότερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαίωσε πως θα ακολουθήσουν και άλλοι, λέγοντας πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το φθινόπωρο.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες υπήρξε και μία στοχοποίηση των υγειονομικών, τους οποίους κατηγόρησαν αρκετοί για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Για τα «προνόμια», όπως ήδη σας έχουμε αναφέρει θα ανακοινωθούν μόλις έχουν πρόσβαση στα εμβόλια όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών (τέλη Ιουνίου) και θα αφορούν την πρόσβαση σε διάφορα μέρη χωρίς την ανάγκη προσκόμισης τεστ.

Η κυβέρνηση θέλει δηλαδή οι πολίτες να δείχνουν ένα πιστοποιητικό για να μπουν σε καφετέριες, θέατρα, κινηματογράφους, γήπεδα, μουσεία κτλ. είτε αυτό θα είναι ένα τεστ, είτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Με τη διαφορά πως το τεστ θα πρέπει να το πληρώνουν οι πολίτες από τη τσέπη τους.

Χθες σας αναφέραμε το τι ισχύει με όσους έχουν νοσήσει ήδη με κορωνοϊό (διαβάστε σχετικά εδώ).

Και όλο αυτό φυσικά την ώρα που -σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ- υπάρχουν ουρές έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα, με όλους τους πολίτες να θέλουν να εμβολιαστούν για να πάρουν πίσω την «ελευθερία» τους. Αλήθεια… αν δεν υπήρχαν αυτές οι ουρές για ένα εμβόλιο τι μέτρα θα έπαιρνε η κυβέρνηση για να πείσει τους πολίτες;

Υ.Γ. Πριν από λίγο δημοσιογράφος από φιλοκυβερνητικό κανάλι παραδέχθηκε πως η απόφαση για τα ΕΜΑΚ είναι πιλότος. Προαναγγέλλοντας πως θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.