ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Σε «άλλο κόσμο» η Α.Πελώνη: «Στο lockdown δεν θέλατε αστυνομία τώρα θέλετε» (βίντεο)

Σε «άλλο κόσμο» η Α.Πελώνη: «Στο lockdown δεν θέλατε αστυνομία τώρα θέλετε» (βίντεο)

Την ώρα που οι σφαίρες πέφτουν η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι… μια ασφαλής χώρα.

«Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα με την μικρότερη εγκληματικότητα σε όλη την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά η Α.Πελώνη.

Ενώ στη συνέχεια έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση μετά το «μπαράζ» δολοφονιών, λέγοντας πως «η αντιπολίτευση και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ ανακατεύει στο ίδιο μίξερ χωριστά ζητήματα για να αποπροσανατολίσει. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έψεγε την κυβέρνηση για υπερβολική αστυνόμευση κατά την διάρκεια του lockdown και των περιοριστικών μέτρων, έλεγε να μην υπάρχει αστυνομία. Τώρα, ψέγει την κυβέρνηση για την αστυνόμευση στις γειτονίες και το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. Ας αποφασίσει τι θέλει».

Μόνο που η αστυνομία που αναφέρεται η Α.Πελώνη έχει να κάνει με το «κυνήγι» των πολιτών που δεν φορούσαν μάσκα και αφορά μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ το άλλο αφορά το έγκλημα και τον ρόλο της αστυνομία να προστατεύει τους πολίτες.

Επιπλέον η Πελώνη είπε πως «το οργανωμένο έγκλημα είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και δεν έχει να κάνει με τις γειτονιές. Προφανώς υπάρχει θέμα και η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει».

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Σύμφωνα με την κα Πελώνη, ο νόμος για τα πανεπιστήμια θα εφαρμοστεί και η χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για την προκήρυξη των 400 θέσεων της αστυνομίας των πανεπιστήμιων δεν ήταν μια απάντηση στο πρόβλημα με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά κάτι που έπρεπε να γίνει.

Όπως είπε, οι πρώτοι από τους 400 που θα προσληφθούν, αφού εκπαιδευτούν, θα τοποθετηθούν στα ιδρύματα που υπάρχει ανάγκη.

Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στη στάση της αντιπολίτευσης λέγοντας: «Η αντιπολίτευση- και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ – ανακατεύει τα δυο αυτά θέματα για αποπροσανατολίσει. Ας αποφασίσει τι θέλει.»

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος διέψευσε ότι υπήρχαν σκέψεις στην κυβέρνηση να παγώσει το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.