Οι Έλληνες πληρώνουν 3 εκατ. ευρώ για την μετακίνηση παράνομων μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα!

Οι Έλληνες πληρώνουν 3 εκατ. ευρώ για την μετακίνηση παράνομων μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα!

Η κυβέρνηση μπορεί να διατυμπανίζει συνεχώς πως έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό, όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Καθημερινά φτάνουν ομάδες παράνομων μεταναστών στη χώρα μας, όπως σας έχει αποκαλύψει με τα πολλά βίντεο το pronews.gr, με την κυβέρνηση να τους ετοιμάζει ολόκληρες πόλεις για να διαμείνουν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με το evronews.gr, η χώρα μας (δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι) θα πληρώσει το ποσό των 3.000.000 ευρώ για την μετακίνηση των μεταναστών από τον Έβρο αλλά και τα νησιά, προς διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας!

Τα χρήματα μάλιστα αυτά δεν προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τα πληρώνει η Ελλάδα από Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. Αυτό προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 11 Ιουνίου με τίτλο:

“Τροποποίηση της Δράσης «Μετακινήσεις υπηκόων τρίτων χωρών & παιδιών αυτών από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου & τον Έβρο προς την ηπειρωτική χώρα, εντός των νησιών του Αν. Αιγαίου καθώς & από δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας προς δημόσιες υπηρεσίες & φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας» με Κωδικό ΟΠΣ 5030480 στον Ειδικό Στόχο «Άσυλο» και στον Εθνικό Στόχο «Υποδοχή /άσυλο» του Ε.Π. Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης”.

Η χρηματοδότηση αυτή αφορά:

  • Μεταφορά από το ΚΥΤ Έβρου προς τις ανοικτές δομές φιλοξενίας της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας
  • Μεταφορά από τα Λιμάνια Πειραιά, Καβάλας και Θεσσαλονίκης προς τις ανοικτές δομές φιλοξενίας της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας
  • εντός των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, εννοώντας μετακινήσεις από το εκάστοτε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προς το λιμάνι του νησιού καθώς και προς δημόσιες υπηρεσίες και φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας.

Eδώ η απόφαση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.