ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Γεωργιάδης: «Η ανεργία θα υποχωρήσει στα επίπεδα κάτω του 10% σε περίπου 1-1,5 χρόνο»

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «σκοπός μου είναι να νομοθετήσω για τις 3τίες πριν φτάσουμε στο 10%»

Α.Γεωργιάδης: «Η ανεργία θα υποχωρήσει στα επίπεδα κάτω του 10% σε περίπου 1-1,5 χρόνο»

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι η ανεργία θα υποχωρήσει στα επίπεδα κάτω του 10% σε περίπου 1-1,5 χρόνο προκειμένου να «ξεπαγώσουν» οι τριετίες.

Προανήγγειλε, δε, ότι «σκοπός μου είναι να νομοθετήσω για τις 3τίες πριν φτάσουμε στο 10%».

Όσον αφορά τις αυξήσεις των μισθών ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι, «αυτό δεν θα γίνει με νόμο, αλλά όταν η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση».

Κάνοντας ειδική αναφορά στις αλλαγές που έρχονται για τους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «στόχος είναι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να έχουμε νομοθετήσει άλλο τρόπο πληρωμής».

Επανέλαβε ότι με τη διάταξη που θα έρθει στόχος είναι το 30% των κρατήσεων που ισχύουν σήμερα να μηδενιστεί και να αντικατασταθεί με έκτακτη εισφορά που θα ανέρχεται στο 10-15% του επιπλέον εισοδήματος των συνταξιούχων προσθέτοντας ότι σε αυτήν την έκτακτη εισφορά θα μπει «κόφτης» ώστε να μην ξεπερνά το 30% της σύνταξης.

Όσον αφορά τις νέες αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ είπε ότι, «έγιναν όταν λείπαμε, επειδή ο κ.Τσίπρας έφερε την απλή αναλογική» και πρόσθεσε ότι «τώρα ήρθε ο Σκρέκας και που ξέρει από την αγορά, καλύτερα κι από μένα».

Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας ενόψει του καύσωνα, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι, «χρησιμοποιούμε τον πίνακα της ΕΜΥ που μετράει την υγρασία, τη θερμοκρασία και μετράει τη χώρα και ταυτόχρονα τον προγνωστικό και λέμε τι θα κάνουν οι επιχειρήσεις». Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή για κλείσιμο επιχειρήσεων και τόνισε ότι καλό είναι οι εργαζόμενοι σε εξωτερικούς χώρους με πρόνοια της επιχείρησης «να έχουν καπέλο, να κάνουν συχνά διαλείμματα και να μπαίνουν σε κλιματιζόμενους χώρους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «το όραμά μου είναι να πατάς το κουμπί και να βγαίνει η σύνταξή σου αμέσως και το άλλο, να βλέπεις τι σύνταξη θα πάρεις, όταν πληρώνεις τα ένσημά σου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.