ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Γεωργιάδης: «Θα βάλουμε μετά από συνταγογράφηση το εμβόλιο του covid στα φαρμακεία»

Τι είπε για το πλαφόν των 3 ευρώ στα γενόσημα

Α.Γεωργιάδης: «Θα βάλουμε μετά από συνταγογράφηση το εμβόλιο του covid στα φαρμακεία»

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι επιθυμία του είναι το εμβόλιο covid να γίνεται από τα φαρμακεία.

«Θέλω να συνδέσω τη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας με πολύ στενότερη συνεργασία και ενεργό ρόλο των φαρμακείων στις παροχές δημόσιας υγείας. Θα βάλουμε, μετά από συνταγογράφηση, το εμβόλιο του covid στα φαρμακεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα ανέφερε: «Με επείγοντα τρόπο δημοσιεύτηκε τα ξημερώματα σε ΦΕΚ η νέα υπουργική απόφαση (για τα γενόσημα φάρμακα), η οποία έχει όριο – πλαφόν τα 3 ευρώ ανά σκεύασμα, τη διαφορά που μπορεί να πληρώνει κάποιος σε σχέση με την παλαιά τιμολόγηση».

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, «αυτό αφορά 1.700 φάρμακα. Στα 1.600 φάρμακα, η διαφορά είναι της τάξεως 0,5 -1 ευρώ. Υπάρχουν όμως δύο κατηγορίες, οι στατίνες και τα ψυχιατρικά φάρμακα, στα οποία μπορεί να δει κανείς διαφορά 15 ευρώ. Εκεί μπαίνει πλαφόν 3 ευρώ ώστε καθένας που θα επιλέξει να πάρει το ακριβότερο να μην επιβαρυνθεί υπερβολικά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ο Α.Γεωργιάδης τόνισε ότι «είχαν δίκιο οι φαρμακοποιοί που φώναξαν» και ευχαρίστησε τους κυρίους Βαλτά και Λουράντο. «Η λογική είναι ότι λάθη μπορεί να γίνονται, το ζήτημα είναι να είσαι γρήγορος να διορθώνεις», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι «η τιμή των φαρμάκων μειώθηκε 7%.».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.