Γ.Οικονόμου: «Επιτακτική ανάγκη η ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση»

«Στις 16 Μαΐου η συνάντηση του Κ.Μητσοτάκη με τον Τ.Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο»

Γ.Οικονόμου: «Επιτακτική ανάγκη η ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε αναφερόμενος στις γαλλικές εκλογές πώς «πρόκειται για μια σημαντική νίκη για την Ευρώπη και τη Γαλλία και τη Δημοκρατία».

Όπως είπε «οι εκλογές ανέδειξαν τους πολιτικούς κινδύνους και τις κρίσεις ετών, με κορύφωμα την ακρίβεια που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Καθίσταται επιτακτική ανάγκη για μια ευρωπαϊκή απάντηση στα προβλήματα που προκαλούν σε όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες η ενεργειακή κρίση και οι πρωτόγνωρες ανατιμήσεις, οι οποίες δυσχεραίνουν την καθημερινότητα και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών μας».

«Η Ελλάδα έζησε την προηγουμένη δεκαετία, ως αποτέλεσμα των μνημονίων, το πώς τα οικονομικά προβλήματα μπορούν εν ριπή οφθαλμού να προκαλέσουν πολιτική κρίση και να εκτρέψουν τον λαϊκισμό και τις ακρότητες. Επειδή έχουμε εμπειρία και τελικά καταφέραμε να αποκρούσουμε αυτά τα πολιτικά φαινόμενα, έχουμε βαρύνοντα λόγο στις εξελίξεις. Προσδοκούμε επίσης το επόμενο διάστημα την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών μας με τη Γαλλία, μετά και την επανεκλογή του προέδρου Μακρόν», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού στις 16 Μαΐου με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στο Λευκό Οίκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε, «ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και την επικείμενη συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και ΗΠΑ. Οι επαφές του πρωθυπουργού αλλά και η πρόσκληση του από τον Αμερικανό πρόεδρο σηματοδοτούν το αυξημένο κύρος και τον ρόλο της Ελλάδας στο διεθνές γίγνεσθαι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.