ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γ.Οικονόμου: «Με εισοδηματικά κριτήρια θα δοθεί η ενίσχυση για την βενζίνη»

«Οι αυριανές ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς θα περιλαμβάνουν τρεις πυλώνες μέτρων»

Γ.Οικονόμου: «Με εισοδηματικά κριτήρια θα δοθεί η ενίσχυση για την βενζίνη»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης, δήλωσε μεταξύ άλλων πώς οι αυριανές ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς θα περιλαμβάνουν τρεις πυλώνες μέτρων: οριζόντια συνέχεια στην ενίσχυση στο ρεύμα που θα είναι μεγαλύτερη, την επιταγή ακρίβειας και παρέμβαση στα καύσιμα.

Αναφορικά με την επιταγή ακρίβειας είπε ότι θα στηρίξει τους πιο ευάλωτους πολίτες και το ύψος της οριστικοποιείται μέσα στη μέρα. Πρόκειται για χρήματα που θα δοθούν απευθείας στους πολίτες και θα είναι ακατάσχετα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα δοθεί πριν από το Πάσχα.

Αναφορικά με την ενίσχυση στα καύσιμα ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει όσους περισσότερους πόρους μπορεί.

«Θα υπάρχει ενίσχυση για ένα ύψος κατανάλωσης, μια σημαντική έκπτωση στην τιμή του λίτρου. Το μέτρο δεν θα είναι οριζόντιο, θα αφορά όμως παρά πολύ κόσμο, θα υπάρχουν διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια. Ό,τι γίνεται θα γίνεται άμεσα και θα είναι απλοποιημένο, ίσως και πριν πάει στο βενζινάδικο» είπε ο κ. Οικονόμου.

Για την ενίσχυση στο ρεύμα είπε ότι αποφασισθεί να δοθεί και ακόμη έναν μήνα.

«Προσθέτουμε άλλη μια στήριξη για να βάλουμε φρένο στην άνοδο των τιμών» είπε.

Για το ύψος των μέτρων είπε είναι εντός των ορίων των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας, είναι όλα μετρημένα.

Ωστόσο, είπε ότι είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη η κατάσταση, ο προϋπολογισμός θα δεχτεί λελογισμένους κραδασμούς, αλλά εδώ ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.