Γ.Οικονόμου: «Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε νέο πλαίσιο που θα απαντά στην ακρίβεια» (βίντεο)

«Ψέματα ότι οι Έλληνες πληρώνουν πιο ακριβά το ρεύμα από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ»

Γ.Οικονόμου: «Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε νέο πλαίσιο που θα απαντά στην ακρίβεια» (βίντεο)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ξεκίνησε τη σημερινή ενημέρωση, με τα εγκαίνια του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη από τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε σε συνδυασμό με τους άλλους αγωγούς η Ελλάδα θα καταστεί περιφερειακός ενεργειακός κόμβος μείζονος σημασίας. «Η Ελλάδα για άλλη μια φορά κάνει την κρίση ευκαιρία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να διασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Σε κάθε περίπτωση το επόμενο διάστημα οι πληρωμές που έχουμε να κάνουμε θα γίνουν με τρόπο ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις αλλά και να διασφαλιστεί η ασφάλεια της χώρας μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα σε κάθε πολίτη όσο καιρό χρειαστεί. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε νέο πλαίσιο που θα απαντά στην ακρίβεια. Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί πάνω από 4 δις. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο αλλά επειδή όπως συνήθως συμβαίνει με τις μεγάλες εξωγενείς κρίσεις κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να εκμεταλλευθούν το πρόβλημα κάνω κάποιες παρατηρήσεις.

Το ελληνικό δημόσιο κατέχει το 34% και ασκεί έλεγχο στην επιχείρηση. Η περιουσία του ελληνικού δημοσίου ξεπερνά το 1 δις ενώ το 2019 ήταν 150 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΔΕΗ το 2019 είχε χρεοκοπήσει και είναι η άποψη το ορκωτού ελεγκτή που είχε διορίσει η τότε κυβέρνηση. Αν μας έβρισκε η κρίση όπως ήταν τότε η ΔΕΗ οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές.

Το πρόγραμμα αγοράς και διάθεσης μετοχών δίνει το δικαίωμα στο ΔΣ να διαθέσει τις μετοχές αλλά το δικαίωμα αυτό δεν έχει ασκηθεί. Έτσι τα δημοσιεύματα για μπόνους σε στελέχη της ΔΕΗ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Χαρακτήρισε ψέματα ότι οι Έλληνες πληρώνουν πιο ακριβά το ρεύμα από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το επόμενο διάστημα η στήριξη θα είναι οριζόντια για όλους και όλες χωρίς εξαιρέσεις τόνισε. Τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα αλλά για μας ο εχθρός είναι η ακρίβεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.