Γ.Οικονόμου: «Βρισκόμαστε στην μέγγενη – Τα χρήματα και οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι»

«Οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων 20-30 ετών»

Γ.Οικονόμου: «Βρισκόμαστε στην μέγγενη – Τα χρήματα και οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου, απάντησε σε ερωτήματα για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων, αλλά και για τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε για την σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης σχετικά με τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής και παροχής Ενέργειας και το πόρισμα της ΡΑΕ, αποκρινόμενος πως αυτή η τακτική «προσβάλλει τον Πρόεδρο και τα μέλη της ανεξάρτητης Αρχής. Ήρθε το πόρισμα και στο τελικό ποσό θα μπει ο υψηλότερος συντελεστής φόρου στην Ευρώπη, με απόφαση του Πρωθυπουργού», λέγοντας ακόμη πως όσοι έλεγαν διάφορα νούμερα «δεν επαληθεύτηκαν από τα επίσημα δεδομένα».

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, τις ανατιμήσεις σε υπηρεσίες και αγαθά και τα μέτρα στήριξης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είναι πως «βρισκόμαστε στην μέγγενη. Είναι πολύ σύνθετα και πρωτόγνωρα τα πράγματα που βιώνει η ελληνική κοινωνία», προσθέτοντας πως «βρισκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το έκτακτο βοήθημα των 200 ευρώ, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την μείωση του ΕΝΦΙΑ φέτος που σημαίνει μια ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών».

«Τα χρήματα και οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι», είπε ο κ. Οικονόμου, αναφέροντας ακόμη πως δεν είναι στα άμεσα κυβερνητικά σχέδια η μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα αγαθά ή του Ειδικού φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, σημειώνοντας πάντως πως «εξαντλούμε κάθε τρόπο για να είμαστε όσο περισσότερο γίνεται δίπλα στον πολίτη».

«Ο ΦΠΑ είναι βασική πηγή εσόδου για το Κράτος. Εδώ, σκοπός δεν είναι να κάνουμε παροχές, στερώντας έσοδα από τον προϋπολογισμό, που θα πρέπει να τα πάρουμε μετά πίσω από τους πολίτες», είπε ο κ. Οικονόμου, αναφέροντας μια σειρά από μόνιμα μέτρα μείωσης φόρων και στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Σχετικά με την πρόταση μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα, ώστε να μειωθεί το βάρος για τους πολίτες, ο Κυβ. Εκπρόσωπος είπε πως «η Κυβέρνηση παρατηρεί και αξιολογεί όλες τις απόψεις που ακούγονται στον δημόσιο διάλογο. Όμως πρέπει να γίνεται αξιολόγηση από εκείνους που έχουν την πλήρη εικόνα. Η συγκυρία είναι πρωτόγνωρη και δύσκολη και όλοι βάζουν πλάτη, κυρίως όσες επιχειρήσεις έχουν και προσωπική σχέση με τους πολίτες, απορροφώντας μέρος των αυξήσεων», προσθέτοντας πως «ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης δεν σχετίζεται με την ποσότητα και την κατανάλωση».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, αποσαφήνισε πως «δεν έχει τεθεί ζήτημα για νέα στρατιωτική βοήθεια στη Ουκρανία», συμπληρώνοντας πως «η Ελλάδα συνδράμει σε ανθρωπιστική βοήθεια και σε δεύτερο βαθμό σε στρατιωτικό εξοπλισμό την Ουκρανία, μετά από την πρώτη επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον κ. Ζελένσκι προ μηνών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων 20-30 ετών. Όποιος αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γεωπολιτικά στον κόσμο, αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι αυτό», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας ακόμη πως «η χώρα μας, σε ότι αφορά την διεθνή κοινότητα, το κύρος και τον ρόλο της, είναι αισθητά αναβαθμισμένη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.