ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Για αέναη πανδημία μας προετοιμάζει ο Θ.Πλεύρης: Προαναγγέλλει μέτρα το φθινόπωρο

Τι είπε για την τέταρτη δόση

Για αέναη πανδημία μας προετοιμάζει ο Θ.Πλεύρης: Προαναγγέλλει μέτρα το φθινόπωρο

Μέτρα για τον κορωνοϊό τα οποία θα επιβληθούν από το φθινόπωρο προανήγγειλε υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, γιατί τότε θα καταγραφεί αύξηση κρουσμάτων, όπως είπε. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστροφής μέτρων ο Θάνος Πλεύρης απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται σενάριο για ανάγκη λήψης ξανά μέτρων γιατί η αποκλιμάκωση που έχει γίνει στο ΕΣΥ και την πίεση που περιμένουμε δεν μας δίνει μια εικόνα ότι θα χρειαστούμε νέα μέτρα».

«Τώρα τα μέτρα που έχουν μείνει είναι περιορισμένα και θα είμαστε προσεκτικοί στη συνολική αποκλιμάκωση. Το κύμα που έρχεται δεν θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την προηγούμενη φάση» πρόσθεσε και εξήγησε ότι η απόφαση για τα self test σε ένα την εβδομάδα στα σχολεία θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα «γιατί τώρα μας ενδιαφέρουν περισσότερο τα στοχευμένα τεστ και όχι τα μαζικά».

«Έχουμε κρατήσει ως χώρα πάρα πολλά τεστ, στα σχολεία είναι πιο σημαντικό να ελέγχεις τις επαφές από το να κάνεις «τυφλά» τεστ» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Παρόλα αυτά μιλώντας για την πορεία της πανδημίας τους επόμενους μήνες είπε ότι «η εικόνα που έχουμε είναι ότι θα υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων αλλά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε πίεση που θα ανατρέψει τα δεδομένα. Όλο το πλαίσιο του ECDC είναι προετοιμασμένο για αύξηση του κορωνοϊού ακόμα και με την παρούσα μετάλλαξη από το φθινόπωρο και μετά».

Ο Θ.Πλεύρης επί της ουσίας υποστήριξε ότι θα υπάρξει μια «ελευθερία» το καλοκαίρι, παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση από Σεπτέμβριο, γιατί τότε αναμένεται να υπάρξει… πίεση. 

Κάτι δηλαδή που έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν και δεν υπήρχαν τα εμβόλια, όταν και τα μέτρα καταργούνταν το καλοκαίρι, γιατί έπρεπε να έρθουν τουρίστες και από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο επέστρεφαν.

Το ερώτημα είναι… μέχρι πότε; 

Να θυμίσουμε ότι εδώ και ημέρες υπάρχει έντονη φημολογία ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού λίγο πριν το Πάσχα, ώστε να έχουμε ένα πιο «ελεύθερο» καλοκαίρι και να έρθουν τουρίστες χωρίς προβλήματα. Θα επανέλθουν τα πιστοποιητικά από το φθινόπωρο;

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι υπάρχει το θέμα της τέταρτης δόσης, καθώς ήδη Moderna και Pfizer έκαναν αίτημα στον FDA και μετά το καλοκαίρι θεωρείται βέβαιο ότι ένας πολίτης θα θεωρείται εμβολιασμένος μόνο εάν έχει κάνει τέσσερις δόσεις.

Επί του θέματος ερωτήθηκε και ο Θάνος Πλεύρης και είπε πως «οι αρμόδιες πανευρωπαϊκές αρχές ότι θα έχουμε άμεσα μέσα στον επόμενο μήνα απόφαση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την αύξηση των κρουσμάτων είπε:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.