ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Προς κατάργηση το πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν το Πάσχα και ενόψει τουριστικής περιόδου – Οι πληροφορίες

Τι είπε ο Γ.Μαγιορκίνης

Προς κατάργηση το πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν το Πάσχα και ενόψει τουριστικής περιόδου – Οι πληροφορίες

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η συζήτηση για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ελλάδα, καθώς εδώ και περίπου έναν μήνα υπάρχει μια έντονη φημολογία ότι είναι κάτι που σκέφτεται η κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες που υπήρχαν ήταν ότι μετά τον Μάρτιο η κυβέρνηση θα προβεί σε σχετικές δηλώσεις, με την κυβέρνηση όμως να μην εξετάζει την πλήρη κατάργηση των πιστοποιητικών, αλλά την «χαλάρωση» των μέτρων για τους ανεμβολίαστους. 

Ο λόγος είναι οι τουρίστες που θα έρθουν το καλοκαίρι στη χώρα μας και είναι αδύνατον να βρεθούν αντιμέτωποι με μια σειρά από μέτρα γιατί έχουν κάνει δύο δόσεις και όχι τρεις, ή γιατί είναι ανεμβολίαστοι, καθώς στις περισσότερες χώρες υπάρχει κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, όμως αναμένεται το θέμα να απασχολήσει άμεσα τους «ειδικούς» του υπουργείου Υγείας.

Όπως διαρρέεται από την κυβέρνηση εφόσον οι δείκτες της πανδημίας είναι ικανοποιητικοί τότε θα πάμε σίγουρα σε κατάργηση και αυτό θα γίνει το πιθανότερο πριν από το Πάσχα.

Επίσης στόχος είναι να μην υπάρχουν «εμπόδια» στον τουρισμό που ειδικά φέτος έχει τόσο ανάγκη η Ελλάδα και έτσι είναι μονόδρομος η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλους.

Επιβεβαιώνει και ο Γ.Μαγιορκίνης

Τις πληροφορίες ότι λίγο πριν το Πάσχα πιθανότατα θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού επιβεβαίωσε χθες ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα μιλώντας για το Πάσχα είπε ότι οι πιθανότητες είναι 50% να μην έχουμε τότε το πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Είναι μια πιθανότητα να μην έχουμε το Covid pass για τους χώρους της εστίασης»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.