ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Μακεδονία «γκρεμίζει» την κυβέρνηση – Γιατί το Μαξίμου «στοχοποιεί» το πρώην «κάστρο» της ΝΔ

Συνεχείς επιθέσεις από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στη Μακεδονία

Η Μακεδονία «γκρεμίζει» την κυβέρνηση – Γιατί το Μαξίμου «στοχοποιεί» το πρώην «κάστρο» της ΝΔ

Πολλές είναι οι επιθέσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στη Μακεδονία για μια σειρά από θέματα. 

Πιο πρόσφατη -αδιανόητη- επίθεση αυτή του ΣΚΑΪ με αφορμή την κατάσταση στην Ουκρανία, όταν και οι Δημήτρης Οικονόμου, Μιχάλης Καψής και Άρης Πορτοσάλτε ισχυρίστηκαν μεταξύ άλλων ότι οι Μακεδόνες… «παίρνουν μεροκάματο» για να στηρίζουν τη Ρωσία και τον Β.Πούτιν.

«Υπάρχουν και κόμματα φιλορωσικά. Ειδικά, παιδιά, στη βόρεια Ελλάδα είναι πολύ ενισχυμένο αυτό που λέμε τώρα. Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα. Το φιλορωσικό. Και για άλλους λόγους: Εκεί συναντώνται διάφορα ρεύματα», είπε ο Δ.Οικονόμου με τον Α.Πορτοσάλτε να προσθέτει: «Πέφτει και μεροκάματο πολύ εκεί τώρα, μην ανοίξουμε άλλες ιστορίες»!

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη επίθεση αυτή, πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο Δημήτρης Καμπουράκης έλεγε ότι «είναι κρίμα για τη Θεσσαλονίκη» και η συμπαρουσιάστρια του πρόσθετε ότι «διάβαζα τι πηγαίνει λάθος με τη πόλη, πηγαίνει λάθος με τους ανθρώπους».

Βεβαίως επιθέσεις έχουν εξαπολύσει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα και για το θέμα του κορωνοϊού, καθώς αρκετοί είναι οι δημοσιογράφοι που έχουν υποστηρίξει ότι έχει πολλούς… «ψεκασμένους», λόγω του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού στις περισσότερες πόλεις της Μακεδονίας (σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα).

Όσον αφορά το γιατί «στοχοποιείται» η Μακεδονία: Υπάρχει μια και μόνο απάντηση.

Στις εκλογές του 2019 η ΝΔ άγγιξε το 40% γιατί είχε υποσχεθεί ο Κ.Μητσοτάκης ότι θα «σκίσει» τα Μνημόνια με τα Σκόπια, όμως τελικά τρία χρόνια αργότερα τα «γαλάζια» στελέχη έχουν γίνει οι μεγαλύτεροι υπέρμαχοι της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τη ΝΔ στη Μακεδονία και φυσικά μια σειρά από θέματα που ακολούθησαν έχουν ρίξει στα τάρταρα τα ποσοστά του κυβερνών κόμματος στις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Χαρακτηριστικά τα όσα έγιναν πριν λίγο καιρό στην Καστοριά. Το μεγαλύτερο -μέχρι προσφάτως- «κάστρο» της ΝΔ, εκεί που στις εκλογές του ’19 ξεπέρασε το 50%.

Εκεί λοιπόν αποδοκιμάστηκε έντονα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς ακούστηκαν βαριές εκφράσεις όπως «ξεφτιλισμένε» κτλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βεβαίως και τότε οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ και κυρίως ο Άρης Πορτοσάλτε προσπάθησαν να «στοχοποιήσουν» τους πολίτες που αποδοκίμασαν τον υπουργό λέγοντας ότι ήταν «ΣΥΡΙΖΟακροδεξιοί Χρυσαυγίτες»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.