ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κ.Μητσοτάκης για οπαδική βία: «Σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε και τους μηχανισμούς της ΕΕ»

Νέο μήνυμα από τον πρωθυπουργό

Κ.Μητσοτάκης για οπαδική βία: «Σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε και τους μηχανισμούς της ΕΕ»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε νέο μήνυμα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μέσα από τους λογαριασμούς του στα social media.

Ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, και τους διοικητικούς ηγέτες των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε όχι μόνο τους εθνικούς, αλλά και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στο μέτωπο της αποτροπής της βίας και της τιμωρίας όσων ανέχονται, ευνοούν και τελικά διαπράττουν τέτοια περιστατικά βίας. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι και θα είναι συνολική». 

Νωρίτερα, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τσέφεριν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε μια σειρά από μέτρα που θα εφαρμοστούν αμέσως για να παταχθεί η βία στα γήπεδα, αλλά και τα ύστατα που θα ενεργοποιηθούν, αν κι εφόσον δεν αποδώσουν τα προαναγγελθέντα.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έγιναν επιχειρησιακά σφάλματα από την ΕΛ.ΑΣ., τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανοίξει κοινό μέτωπο με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους κατά της βίας, που υπό τον οπαδικό μανδύα γυρνά σε όλη την Ευρώπη και προχωρεί σε εγκληματικές ενέργειες με τις εκάστοτε στρατιές «οπαδών».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στον Κροάτη πρόεδρο, ο οποίος μέμφεται την ελληνική Δικαιοσύνη, και ξεκαθάρισε ότι δεν… ιδρώνει το αυτί της Ελλάδας, η οποία «είναι κράτος Δικαίου και η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από καμία άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη. Σε εθνικό επίπεδο, όπως ορίζει ο νόμος, οι λέσχες των οργανωμένων θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει μόνο έναν σύνδεσμο, με έδρα την επίσημη ΠΑΕ» ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Η προηγούμενη ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.