ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη θα «δέσει» οριστικά το ιστορικό αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ»

Είχε αγκυροβολήσει στον Θερμαϊκό, όμως στις 18/11/2023 λόγω των δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών, είχε υποστεί ρήγμα

Κ.Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη θα «δέσει» οριστικά το ιστορικό αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την απόφαση να «δέσει» οριστικά στη Θεσσαλονίκη το πλωτό Μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού, το ιστορικό αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ».

Ο Κ.Μητσοτάκης, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου ανακοίνωσε πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού, σε συνάντηση που είχε με πολίτες και βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησε πως το αντιτορπιλικό θα παραμείνει στην Πόλη.

«Θα το εξετάσουμε και θα το λύσουμε (σ.σ. το ζήτημα) και το “ΒΕΛΟΣ” θα μείνει στη Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως το θρυλικό αντιτορπιλικό είχε αγκυροβολήσει στον Θερμαϊκό, όμως στις 18 Νοεμβρίου του 2023 λόγω των δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών, είχε υποστεί ρήγμα.

Στις 21/11/2023 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας είχε ζητήσει τη γνωμοδότηση του Πολεμικού Ναυτικού για το αν και πού πρέπει να μεταφερθεί το «ΒΕΛΟΣ», ενώ στις 20/12/2023 το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), με επιστολή του προς τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ, ζητούσε να μείνει το πλοίο στη Θεσσαλονίκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, με ζωηρό ενδιαφέρον για τη συνολική ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής, θεωρούμε επιβεβλημένη την παραμονή του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου, Αντιτορπιλικού “ΒΕΛΟΣ”, στη Θεσσαλονίκη, σε ασφαλές μέρος στην προκυμαία της πόλης και ιδανικά, εφόσον είναι εφικτό, στην 1η προβλήτα του λιμανιού η οποία, εδώ και χρόνια, συμβάλλει στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας», ανέφερε τότε στην επιστολή του το ΕΒΕΘ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.