ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Μητσοτάκης σε Bloomberg: «Σώσαμε χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα από πλημμύρες και πυρκαγιές»!

Την ώρα που φέτος σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι από τις φυσικές καταστροφές

Κ.Μητσοτάκης σε Bloomberg: «Σώσαμε χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα από πλημμύρες και πυρκαγιές»!

Σε μια πρωτότυπη δήλωση αναφορικά με τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς την ώρα που η Ελλάδα μετρά δεκάδες νεκρούς από τις πλημμύρες και τις φωτιές, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι καταφέραμε να σώσουμε «χιλιάδες ανθρώπους»! 

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην κλιματική κρίση ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι επιπτώσεις της «είναι πλέον εδώ(!)» υποστηρίζοντας με περισσή οίηση ότι «στην Ελλάδα κάναμε πρόοδο και καταφέραμε να σώσουμε χιλιάδες ανθρώπους».

Πού βέβαια είδε τους «χιλιάδες ανθρώπους» είναι άγνωστο, καθώς να τους θυμίσουμε πριν ελάχιστες ημέρες σκοτώθηκαν 17 άτομα από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, με τον ίδιο τότε να ισχυρίζεται με περίσσια άνεση ότι «εκκενώθηκαν όλοι όσοι ήθελαν να εκκενωθούν». 

Δεκάδες ήταν και οι νεκροί βέβαια και από τις φονικές πυρκαγιές. Μάλιστα τον Έβρο σημειώθηκε η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η φετινή χρονιά ήταν η πιο πολύνεκρη χρονιά, με εξαίρεση βέβαια τη χρονιά που είχαμε το Μάτι.

Από εκεί και πέρα ο Κ.Μητσοτάκης είπε στο Bloomberg ότι η ελληνική οικονομία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτική. «Θα έχουμε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης για το 2023, περιμένω ανάπτυξη της τάξης του 2%», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Ο στόχος μου ήταν πάντα να υπερβαίνουμε σημαντικά τον μέσο όρο ανάπτυξης της ευρωζώνης και νομίζω ότι αυτή είναι μια επιτυχία, λαμβάνοντας υπόψιν αυτά συνέβησαν στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Η Ελλάδα έχει επανέλθει για τα καλά.

Μόλις κερδίσαμε την δεύτερη μας κυβερνητική εντολή με μία μεταρρυθμιστική ατζέντα. Μόλις πήραμε την την επενδυτική βαθμίδα που ήταν σημαντική για τη χώρα μετά από 13 πολύ δύσκολα χρόνια και αν δείτε όλους τους δείκτες.

Πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και είμαι προσεκτικά αισιόδοξος ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την πορεία», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Βέβαια παρά τους πανηγυρισμούς του Κ.Μητσοτάκη η ελληνική οικονομία δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή του παρελθόντος, καθώς το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να κλείσει τουλάχιστον 25 με 30 δισεκατομμύρια κάτω από το αντίστοιχο του 2009, καθώς αναμένεται να φτάσει (στην καλύτερη περίπτωση) στα 205 έως 210 δισ. ευρώ.

Το ΑΕΠ της χώρας θα κλείσει τουλάχιστον 25-30 εκατ. κάτω από το 2009 από 205-210 δισ. και αν τα φτάσει.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «το γεγονός ότι πήραμε την επενδυτική βαθμίδα μας βοηθάει με το κόστος δανεισμού μας το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τα δημόσια οικονομικά.

Παράλληλα είμαστε όμως προσηλωμένη στην διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αντιλαμβανόμαστε πως σημαντικό είναι αυτή για τις κεφαλαιακές αγόρια.

Θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% αυτό το έτος και υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα το 2024.

Κι αισθάνομαι ότι μπορούμε να πιάσουν αυτούς τους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς να θυσιάσουμε την ανάπτυξη μας.

Αν δείτε τα νούμερα του τουρισμού ήταν αξιοθαύμαστα αυτή τη χρονιά και φαίνεται ότι υπάρχει μία τάση στην Ευρώπη, παρά την ύφεση οι άνθρωποι να συνεχίζουν να ταξιδεύουν και να προτιμούν την Ελλάδα έναντι άλλων μεσογειακών προορισμών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.