Κ.Μητσοτάκης: «Το 2023 θα πάω σε εκλογές» – Οι λόγοι για τους οποίους δεν θέλει να πάει νωρίτερα

Υπάρχουν «ανοικτά» πολλά ζητήματα

Κ.Μητσοτάκης: «Το 2023 θα πάω σε εκλογές» – Οι λόγοι για τους οποίους δεν θέλει να πάει νωρίτερα

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης διέψευσε για άλλη μια φορά τις πληροφορίες που μετέδωσε το πλέον φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο Mega ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Ε.Μαρινάκη, αναφορικά με εκλογές στις 2 Οκτωβρίου.

Μετά την αδελφή του Ν.Μπακογιάννη που είχε δηλώσει πως «δεν ξέρουν καλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν νομίζουν ότι θα πάει σε εκλογές 6 μήνες από το καθορισμένο», τώρα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στο Νταβός ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, προφανώς το χρονικό διάστημα μεταξύ Μάϊου-Ιουλίου.

Γιατί το είπε τώρα ο Κ.Μητσοτάκης αυτό: 

Πρώτον γιατί γνωρίζει άριστα ότι όποτε και να γίνουν εκλογές θα είναι ηττημένος και αυτό έχει ξεκαθαρίσει πέρα από τον χρόνο των εκλογών.

Αυτοί που υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να «βγάλει τον δύσκολο χειμώνα», προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Κ.Μητσοτάκης είναι σε «γυάλα», δεν έχει καμία επαφή με την κοινωνία και νομίζει ότι ισχύουν οι δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν να προηγείται 8-10% του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμφωνείτε με την αποστολή όπλων και πυρομαχικών από τα αποθέματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους Ουκρανούς;

  • Ναι (3%, 949 Votes)
  • Ίσως ναι (1%, 184 Votes)
  • Όχι (95%, 31.060 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 208 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (0%, 132 Votes)

Σύνολο ψήφων: 32.533

Loading ... Loading ...

Αν συνέβαινε αυτό θα πήγαινε ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ σε εκλογές και θα κέρδιζε άλλα 4 χρόνια εξουσίας. 

Όμως αυτό δεν συμβαίνει.

Δεύτερον, υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα (εκκρεμούσες συμβάσεις και ένα πολύ μεγάλο πακέτο της ΕΕ) τα οποία πρέπει να «μοιραστούν». Δε θέλουμε να υπεισέλθουμε στο πως και που θα μοιραστούν, απλά να υπογραμμίσουμε ότι σε περίπτωση εκλογών, ήττας, συγκυβέρνησης η «ευθύνη» του πακέτου θα μοιραστεί «δια του δύο», «δια του τρία», ή ακόμα και «δια του τέσσερα».

Γιατί να πάει σε εκλογές έχοντας απωλέσει το 100% της «ευθύνης» ας το πούμε κομψά και των πλεονεκτημάτων που έχει αυτή η« ευθύνη» σε ότι αφορά την διανομή περί των 10-15 δις δολ. μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή; 

Άλλωστε δεν υπάρχει καμία πίεση από την κοινοβουλευτική το ομάδα, παρά το γεγονός ότι από του 157 βουλευτές της νυν συμπολίτευσης, ζήτημα είναι αν θα επανεκλεγούν 40!

Ακόμα και 25% να πάρει ιδανικά στις επόμενες εκλογές (δεν λέμε την πρώτη Κυριακή γιατί το πιθανότερο είναι πως δεν υπάρξει καν επόμενη αναμέτρηση), οι περισσότεροι θα είναι του κλίματός του. Δηλαδή από του 75-80 που ιδανικά θα εκλεγούν, μόνο οι μισοί θα είναι ήδη βουλευτές. Οι υπόλοιποι θα είναι νεοεκλεγέντες πιστοί στον Κ.Μητσοτάκη, προκειμένου να ελέγξει τις εσωκομματικές διαδικασίες μετά τις εκλογές.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός: «Κανείς δεν ανησυχεί πια για την Ελλάδα και αν την συγκρίνει κανείς την Ελλάδα πριν από 10 χρόνια το 2012 με την Ελλάδα του 2022 είμαστε μια χώρα με εμπιστοσύνη στον εαυτό της, μια χώρα ανθεκτική, πολεμήσαμε τον λαϊκισμό και νικήσαμε την λαϊκίστικη ρητορική γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα την δουλειά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα έχουμε εκλογές το 2023 και αυτό θα πούμε στον ελληνικό λαό εκπληρώσαμε τις δεσμεύσεις μας. Δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας, αυξήσαμε το διαθέσιμο εισόδημα, τον κατώτατο μισθό 10% και ξέρουμε ότι είναι ακόμα χαμηλά και με απασχολεί πολύ αυτό το θέμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.